Silnik: ... Pomógł: 302 razy Dołączył: 18 Mar 2006 Posty: 10606 Skąd: ...
Wysłany: 2013-12-13, 16:20 Zbiorniczek wyrównawczy bez środka.
Jak wiadomo zbiorniczek wyrównawczy to nie tylko "kula", ale jak lejecie płyn to ma on w środku taki jakby "wkład". Wie ktoś po co on jest
Chodzi o to, że zauważyłem pękniecie tegoż "wkładu" zacząłem dłubać palcem i rozsypał mi się w rekach, wymontowałem zbiorniczek, wydostałem wszystkie kawałki "wkładu" i wymyłem. Ze zbiorniczka wyrównawczego została tylko "kula" bez środka. Jak leję wodę z kranu do zbiorniczka to wycieka ona miejscem zaznaczonym na foto czerwoną strzałką.....
Wiem, że jest to coś w rodzaju odpowietrznika, ale czy woda nie leci przez niego dlatego, że w zbiorniczku nie ma "środka" Czy pusty zbiorniczek to dobry zbiorniczek
Tu gdzie zaznaczyłeś jak rozgrzejesz auto i odkrecisz korek tzn poluzujesz odpowietrza się i leci płyn
Wkład ma pewnie za zadanie by płyn nie uciekał i się odpowietrzał jak jest mała ilośc płynu. Tak myślę. Bo nasze auta maja układ samo odpowietrzający się.
Jedź na szrot ja kiedyś taki zbiorniczek dostałem za free a maks 20zł zapłacisz.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum