Silnik: 1.8 AAM Pomógł: 1 raz Wiek: 31 Dołączył: 23 Sie 2012 Posty: 568 Skąd: Kwidzyn/Malbork
Wysłany: 2013-12-26, 18:14 stuki w zawieszeniu
od jakiegoś czasu miewają mnie stuki z prawej tylnej strony samochodu. jeżdżąc sam nie zwracam na to uwagi, lecz pasażerowie na tylnej kanapie narzekają na dyskomfort w uszach.
znajomy po oględzinach tylnego zawieszenia stwierdził, że jest to przyczyna jakiejś gumy w górnej części amortyzatora.. pytanie tylko, o jaką dokładnie może chodzić gumę? szukałem na necie i nic konkretnego nie znalazłem.. i wybaczcie, ale jestem zielony, jeżeli chodzi o układ zawieszenia..
aa i przy okazji: któregoś dnia znalazłem obok autka takie coś jak poniżej. czy ta część może pochodzić z Ventyla? czy to ona przyczyniła się do stukania?
p.s. jej średnica wynosi ok. 4,5cm, wysokość 2cm
Ta guma to chyba nie z venta. Co do stuków to sprawdź poduszki amortyzatora u góry i samo zabezpieczenie amortyzatora oraz blachę trzymającą sprężynę u góry.
Silnik: 2E Pomógł: 78 razy Dołączył: 18 Mar 2007 Posty: 1173 Skąd: małopolska
Wysłany: 2014-01-02, 23:07
v3n70, guma chyba nie z vento al może ci się nada. Trzeba kolumnę czyli amortyzator ze spręzyną wyjąć i zobaczyć co jest nie tak, inaczej można tylko wróżyć z fusów.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum