Siema chciałbym coś zrobić w swoim gołym dieslu(1Y) żeby puszczał fajną czarną chmurę za sobą ale bez utraty mocy której i tak nie jest zbyt wiele i bez podwyższania spalania. Są na to jakieś sposoby ? chodzi mi mniej więcej o taki efekt http://www.youtube.com/watch?v=3lcLCT0r9Rg
Dawkę paliwa się chyba zwiększa ale wtedy spalanie idzie w górę... Albo silnik zatrzyj Sprawdzony sposób, kolega tak zrobił (tylko że nie w Vento) i czadzi jak stary traktor Ewentualnie oleju do ropy dolać... Po mojemu to nie ma na to mądrego sposobu i wszystko jest kosztem czegoś, nie da się zaczepić układu paliwowego i pomajstrować przy nim nie zmieniając spalania czy mocy, u mnie po zmianie pina zaczął ładnie dymić (tylko to w 1.9 TD, do gołego 1.9 D nie wsadzisz pina), ładnie, w sensie że w granicach rozsądku a nie taką czarną sadzą jak z pieca, ale za to i kilka koników mu przybyło i wydaję mi się że zaczął więcej palić... Ale może to przez zimowe harce mi tyle łyka Pojeździmy - zobaczymy
Że zapytam, tak w zasadzie to po co Ci dym
Ostatnio zmieniony przez speedy333 2014-02-02, 02:46, w całości zmieniany 2 razy
jakby to w miarę elegancko ubrać w słowa... raz, że podoba mi się to ;d a dwa u nas jeździ dużo buractwa z mieściny w której do golfów 2 wsadza się bodykity z NFS'a... i ci ludzie jeżdżą jak święte krowy. jak Ci zajedzie droge, dojeżdzasz go na światłach lub wyprzedzasz żeby się ustawić przed nim i... but na luzie niech buractwo myje bodykity z sadzy
Jak chcesz to mam uszkodzoną turbinę która wręcz cieknie olejem w sam raz a dymu jak ją miałem zamontowaną to masa aż musiałem tłumiki wymienić tyle były w nich oleju
najlepszy sposób to wsadzić wtryski które leją Ja jak musiałem zrobić chwilowo swojego golfa na 1.9 D to wtedy okazało się jak wtryski lały . Jak dałem na skrzyżowaniu do pieca to znaki dymne od jednej wioski aż do drugiej wioski puszczałem .
masz tu foto co się działo
a sposób żeby dymek puszczał wraz z mocą to tylko boost pin z dużą turbiną
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum