Taka sama, jak kupujesz szybę to sprawdż mocowanie do lusterka wstecznego bo wychodziły pewnie z dwie wersje, przynajmniej mnie pytali jakie mam, jak szybę wymieniałem.
muchomorek165, mówisz o tym że szyba może być z pasem przeciwsłonecznym albo bez niego Bo na spocie w Zamościu czarnysauber zauważył że u niego lusterko jest tak jakby "prosto" a u mnie i u hrubka "w dół", tylko że on miał właśnie taką szybę z przyciemnianym pasem...
Już tutaj zapytam, ile może kosztować naprawa dwóch pajączków na szybie Bo mam 2 odpryski i trzeba by to jakoś może wypełnić, zregenerować, załatać... Żeby się na dowód nikt nie łasił Bo nie wiem jak jest z ceną, jak będzie więcej niż 100zł to wolę nową szybę kupić
Hmmm... Więc regeneracja szyby jak narazie "out"... Jak się porozchodzi albo ktoś się przywali to się wtedy pomyśli... 100zł to ja napisałem w sensie że max mogę tyle dać... Odpryski dosłownie 2mm średnicy każdy i 50zł za to czeszą... Co za ludzie...
Silnik: 1,8 Pomógł: 61 razy Wiek: 43 Dołączył: 06 Mar 2009 Posty: 3720 Skąd: LZA
Wysłany: 2014-02-13, 00:40
speedy333 napisał/a:
Bo na spocie w Zamościu czarnysauber zauważył że u niego lusterko jest tak jakby "prosto" a u mnie i u hrubka "w dół", tylko że on miał właśnie taką szybę z przyciemnianym pasem...
To prawda ,ale muszę dodać że wcześniej miałem bez paska i lusterko było to samo chyba różnica jest taka że zaczepy są na różnej wysokości ale od czego zależy to nie wiem
_________________ Noga z gazu!
Lepiej stracić minutę życia ,niż życie w minutę!
Byla chyba zmiana lusterka od roczniak 96.
Ostatnio musialem wymieniac szybe i pasowala z pasem z golfa III bez problemu.
_________________ VW Vento 1.9TDI 1Z++ Na potęge Posępnego Czerepu, mocy przybywaj!
Captain Planet, he's our hero. Gonna take pollution down to (Euro)0
Silnik: 3.0 D 136KM Pomógł: 16 razy Wiek: 34 Dołączył: 02 Mar 2009 Posty: 3004 Skąd: tyle dymu ?!
Wysłany: 2014-02-19, 08:43
ja tez wymienialem szybe od razu na taką z paskiem mocowanie różni sie tym ze w starym typie szyby jest lusterko wklejane a w tych nowszych jest "wkrecane" wkładasz lusterko w mocowanie i przekrecasz . ja zamowilem szybe i doszla z tym nowszym mocowaniem jest bardziej na dole szyby ale wystarczylo znalezc na szrocie lusterko za dycholca akurat trafilem na takie montowane w polo i seatach i gitara :p a czy golf czy vento nie ma róźnicy .
_________________ VW Vento 1.9 D 1Y 64 KM
VW Vento 1.9 TD AAZ 75KM +
Mercedes W210 E 300 136 KM
Ostatnio zmieniony przez Rafik 2014-02-19, 08:43, w całości zmieniany 1 raz
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum