Wysłany: 2014-02-15, 10:32 Bra i pytania z tym związane
Witam wszystkich miłośników i miłośniczki Mam pytanie odnośnie bra do mojego ventylka. Ostatnio pewna pani wymusiła na mnie pierszeństwo i uszkodziła mi zderzak i atrape ;f atrape wymieniłem jest koloru granatowego, chce troche przyoszczędzić kasy i narazie nie robie zderzaka (nie jest mocno uszkodzony, nie ma dolnej prawej kratki). Więc wracając do tematu, mam ciemno-granatową atrape, myśle o kupieniu czarnego Bra na maske, ogl auto ma kolor bordowy. Myślicie że takie zestawienie będzie pasować?
i teraz pytania ;]
1. Czy bra może być cały czas na masce czy powinno sie je zdejmować aby maska "oddychała" i żeby nie pojawiła sie tam zwiększona ilość rdzy bądź jakieś pleśnie albo zgnilizna? (mam 2 małe ogniska na rancie maski)
2. Ktoś zna jakiegoś dobrego producenta z w miarę dobrymi cenami? i chciałbym zamówić to paczką z płatnością przy odbiorze bo konta nie mam a rodzice myślą że internet to zło więc...
3. Nie mam garażu, auto niestety musi stać pod chmurką, czy bra jest bardzo podatne na działanie deszczy, słońca no i ogl. warunków pogodowych?
Chciałbym kupić też bra z tego względy że mam popękany lakier na przodzie maski no i mam złośliwego pieska który lubiał (w sumie lubiała bo to sucz jest ) wkakiwać mi na maske no i od rys sie zaczeło a na 2 pęknięciach sie skończyło.
To tyle, czekam na odpowiedzi i porady bardziej doświadczonych forumowiczów. Pozdrawiam
Silnik: ... Pomógł: 302 razy Dołączył: 18 Mar 2006 Posty: 10606 Skąd: ...
Wysłany: 2014-02-15, 11:42
Na brach się nie znam, ale mi dwa razy odparzyło lakier bezbarwny na słońcu pod anteną magnesową cb, jak woda z deszczu zaszła pod gumę, a potem słonko przygrzało.
Silnik: 1,8 AAM Pomógł: 11 razy Dołączył: 14 Maj 2010 Posty: 620 Skąd: Kalisz
Wysłany: 2014-02-15, 11:58
Ogólnie lepiej zdejmować BRE, żeby właśnie maska mogła oddychać. Szczególnie jak pada deszcz i jest wilgoć. Na pewno zostaną Ci jakieś ślady, ja zdejmowałem przed deszczem, ale też nie zawsze zdążysz Ale przy rozsądnym użytkowaniu wystarczy później polerka i nie będzie śladu.
Ja założyłem bre 2 m-ce temu wczoraj zdjalem lakier oki ale jak to bra delikatnie rysuje nićmi na końcu delikatna polerka i jest oki. A bra była w śniegi mrozy, deszcz .
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum