O zapomniałem o istotnych informacjach: 1992r wbity w dowód (dekoder vin mówi że 93) a zarejestrowany w 95 wiec do końca pewności nie mam. Pojemność z dowodu 1984 cm³ . Na listwach i na klapie widnieje symbol gt , hamulce przód i tył tarcze, koła na 5 śrub w rozstawie 5x100 (wiec chyba bankowo wersja gt)
Ostatnio zmieniony przez kwantomas123 2014-02-20, 18:51, w całości zmieniany 2 razy
Jak go kupiłem to był dramat w ciapki: kaszlał, łapał jak by turbo dziury .
Ale po zrobieniu serwisu(filtry, regulacja, czyszczenie parownika, wymiana wiązki gazu) : wyregulowany na spalanie 8-9 l , na gazie już od roku żadnych problemów , spadku mocy miedzy lpg a benzyną nie czuje ( regularnie w 4 osoby + full bagażnik załadowany a na zakopiance na "patelni" pod habówke leci 90 km/h). Generalnie jak do niego dołożyłem i porobiłem z nim : silnikowo nie mam nic do zarzucenia .
Na osłonie został tylko ślad po naklejce A odma zawsze regularnie sprawdzana przed zimą, na wiosnę i w lecie. Zresztą myślę jak większość - musiałem ją już sztukować ale wyszło nie najgorzej i działa jak ma działać
kwantomas123, pod króćcem wodnym na bloku masz płaskie pole na którym jest wybity kod motoru. Jeszcze w karcie pojazdu masz napisane. Ale osprzęt wskazuje na 2.0 2E . Chociażby przepływka klapkowa.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum