Wysłany: 2014-03-19, 16:03 Kołysanie na zakrętach - Amortyzatory Vento tył
Witam, w niedziele jechałem trochę dłuższą trasę i zauważyłem że przy większych prędkościach na zakręcie kołysze autem jakby miało wylecieć to samo jest przy szybkich ruchach kierownicą. Do wymiany mam amory z tyłu:
Co do amorow zobacz moj temat w zakladce inne, a jak ci buja przy szybkich ruchach kiera to napewno masz dobre tuleje wahacza tyl? obstawiam ze sa do wymiany to samo mialem, jedz najlepiej na pierwsza lepsza stacje diagnostyczna i sprawdz zawieche zaplacisz ok 50 dyszek a bedziesz mial pewnosc w jakim stanie sa amory
Silnik: 2E Pomógł: 78 razy Dołączył: 18 Mar 2007 Posty: 1173 Skąd: małopolska
Wysłany: 2014-03-19, 19:44
Amorki ok spręzyny nie, szukaj jakichś polskich lub lesfojrs, tego zestawu absolutnie nie kupuj kupuje się nie zestaw tylko to co potrzebne po weryfikacji cześci najlepiej gumy od lemfordera końcówki też jkakieś dobre, tu się nie oszczędza natomiast kupno wszystkich tych elementów prawie na bank nie będzie potrzebne. Czyli najpierw diagnoza potem leczenie.
Ostatnio zmieniony przez pablomed 2014-03-19, 19:52, w całości zmieniany 1 raz
Byłem dzisiaj na diagnostyce. Amortyzatory mają po 55-59% wszystkie 4. Do wymiany na pewno są sworznie (najlepiej z lemforder?).
Przy okazji wymiany sworznia wymienić coś jeszcze za jednym rozkręcaniem?
Silnik: 1,9 diesel Pomógł: 41 razy Wiek: 41 Dołączył: 27 Mar 2009 Posty: 3076 Skąd: Rzeszów
Wysłany: 2014-03-24, 19:25
Jesli masz gumy, tuleje w porzadku, to nie ma sensu wymieniać, ale jeśli są już popękane, delikatne luzy, wymień. Koszty nie duze, a będziesz miał spokój na długi czas.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum