Wysłany: 2014-03-23, 20:01 Tablica w blendzie USA !
Tak jak w temacie posiadam blende usa i kupiłem blache na necie z racji wymiarów ! ostatnio krążyła policja za mna po czym zatrzymali mnie do kontroli i chcieli wziasc dowód . co zrobic by tej blachy nie zmieniac? Nie wiecie w urzedzie wyrobią mi tablice na `wymiar` ? mam taka blache jak kolega :http://img37.imageshack.us/img37/4134/zdjcie088v.jpg
Silnik: 1,8 Pomógł: 61 razy Wiek: 43 Dołączył: 06 Mar 2009 Posty: 3720 Skąd: LZA
Wysłany: 2014-03-23, 20:13
Legalnie możesz mieć z tyłu tylko tablicę dwurzędową która też nie pasuje idealnie do blendy. Tablice w Polsce mają wymiary określone w kodeksie ,odblaskową farbę ze znaczkami PL i hologram. Na tablicy US możesz jeździć tylko na swoją odpowiedzialność. Jak będziesz miał ori tablicę w bagolu zawsze możesz na miejscu wymienić przy policji. Ale nigdy nie wiadomo na jakiego służbistę trafisz
http://pl.wikipedia.org/w...e_rejestracyjne
_________________ Noga z gazu!
Lepiej stracić minutę życia ,niż życie w minutę!
dzisiaj widziałem Lincolna Navigatora. Prawdziwy amerykaniec i z tyłu miał kwadratową tablicę z urzędu. I co zrobił aby tablica się zmieściła? Chamsko ucięta u góry i u dołu
Możesz zrobić tak samo
Lub schować tak jak tu:
Młody RPK, tablice w urzędzie ci wyrobią bez niczego kwadratową.poprostu idz i powiedz ze zgubiłeś jedną i zero problemu.tablice z neta nie są do użytku na drodze bo nie mają żadnej wytłoczki ani hologramu,nawet na niektórych już na odwrocie pisze że nie są przeznaczone do użytku na drodze.
ja sam mam kwadratowa tablice i będę ją podginał po 1cm z każdej strony żeby ładnie wyglądała
Polskie prawo jest smieszne Co by im szkodziło wyrobic tablice na wymiar ! dowala takie kwadratowe duze ze do ciągnika to nie pasuje a co dopiero do samochodu ;d Jeszcze Policjant do mnie z tektem: Wyrób sobie w urzedzie moze Ci zrobia na wymiar a jak nie to podegnij i bedzie, ja sobie pomyslałem podegne tablice złapia mnie nastepny raz i powiedza bierzemy dowód za podgieta rejestracje . Sorry ale taki mamy klimat .. Tym razem udało sie dostałem mandat za gasnice dowod zostawili ;d narazie jezdze na tej. W najblizyszym czasie wybiore sie do urzedu zapytac i wyrobic ;d A miałem juz tyle kontroli na tej tablicy i nic mi nie mowili tylko na miescie sie dowalili..
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum