Silnik: 1.6
Wysłany: 2014-05-09, 13:06 Pomoc w zakupie
Witam,
Na co zwrócić uwagę przy oglądaniu auta? jak można samemu sprawdzić czy nie zostawia 4 śladów? Gdzie najczęściej wychodzi rdza? Czy silnik jest głośny? Czy buczy w jakimś zakresie obrotów? Jak powinno wyglądać wnętrze? Kiedy fotel kierowcy jest mocno wytarty?
Link: ventyl
Silnik: 1.8 AAM Pomógł: 5 razy Wiek: 38 Dołączył: 10 Maj 2013 Posty: 653 Skąd: Poznań
Wysłany: 2014-05-09, 13:47
Ruda standardowo wychodzi na błotnikach, progach itd. Warto to obejrzeć bo zdrowe blachy to podstawa tych aut (z racji na wiek, wiele jest już jedzona, a naprawy są drogie). Wnętrze oglądasz organoleptycznie i zobaczysz na ile jest zniszczone czy wytarte. Co do reszty na sieci masz wiele poradników dot kupna używanego auta i nie ma sensu ich przepisywać.
Poza tym pamiętaj o tym, że za 1700zł nie możesz oczekiwać auta któremu nic nie dolega, więc ja bym się skupił na ocenie blacharki i tego czy był bity
Silnik: 1.6
Wysłany: 2014-05-09, 13:50
Chodziło mi głównie o Vento bo ogólnych to się naczytałem. Nie wiem tylko czy się tak spuszczać na auto za 1700 zł? Myślę że jak blacha zdrowa to można brać bo mechanikę się ogarnie.
Chciałem jeszcze zapytać o żywotność silnika 1.8 75 KM.
Ostatnio zmieniony przez klimi 2014-05-09, 13:52, w całości zmieniany 1 raz
Myślę że jak blacha zdrowa to można brać bo mechanikę się ogarnie.
Za te pieniądze ze zdrową blachą, to ciężko sprawa, ale wyjątki się zdarzają Moim zdaniem przede wszystkim sprawdź podłoga, progi, kielichy. Elementy konstrukcyjne to moim zdaniem jest najważniejsze. Mechanicznie, owszem można ogarnąć to małym kosztem, ale jak dużo rzeczy jest posypanych to już się robią koszta.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum