Silnik: TDI 1Z+ Pomógł: 52 razy Wiek: 44 Dołączył: 10 Mar 2006 Posty: 3284 Skąd: Pruszcz Gdański
Wysłany: 2007-07-31, 19:19 Krótki spocik w Gdańsku
Co tu dużo pisać - kovval zajrzał na chwilę półsłużbowo do Trójmiasta więc bez krótkiego spotkania nie mogło się obejść
Pogoda nie bardzo nam sprzyjała
Ale gdy tylko na chwilkę się rozpogodziło postanowiliśmy zrobić postój na myjce i czarna Ventka od razu przejrzała na oczy
Przy okazji moim oczom ukazał się nowy nabytek
Chwilkę pogawędziliśmy, solidarnie postaliśmy w okrutnych gdańskich korkach i wróciliśmy do swoich "codziennych zajęć"...
Ale miło było spotkać się choć na chwilę. Oby więcej podobnych spotkań.
Pomógł: 11 razy Wiek: 43 Dołączył: 07 Mar 2006 Posty: 1539 Skąd: Jabłonna
Wysłany: 2007-08-01, 12:23
ano 3,5 h w jedna strone zeby sie z gavlem spotkac i zaraz odwrot i do domciu... a korki ze chryste panie. gavel jak zwykle w aparat zaopatrzony potem sluzyl mi jako GPS poprzez rozkopane ulice Gdanska. i mowi - chodz skrotem pojedziemy.... no i pojechal ta swoja terenowka. a ja jedyneczka, hamulec, sprzeglo, hamulec.... i tak do zajeb...
P.S. a glupie te drogowce ze szok. lece sobie w kierunku gdanska- 2 pasy w jednym kierunkju, pas zieleni, 2 pasy w drugim kierunku.... troche robot drogowych. Lece za zajaczkiem lewym pasidlem, 190 na cyfer blacie....az tu nagle koles przedemna skreca na prawy pas. to se mysle.... moja kolej byc zajaczkiem. ale co to.... w naszym kierunku, po naszym pasie jedzi jakies auto. cale szczescie ze nikogo na prawym pasie nie bylo, to sie tam skitralem. okazalo sie ze ze nagle z jedni 2 pasowej w jednym kierunku, zrobili dwu-..... ale kierunkowa Bez zadnych oznaczen, bez zadnych slupkow na lewym pasie "spychajacych" na prawy pas. poprostu z pieca na leb...na czolowke. Az sobie pomyslalem ze to niemozliwe, i ze to moja wina, bo glupi lecial szybko i nie zauwazyl znakow. Ale jak wracalem, oblukalem co sie dzieje i nie ma zadnych oznaczen! i koles z przeciwka tez mi lecial na czolowke...albo ja jemu. Debilizm!!
Silnik: 1,9 tdi Pomogła: 7 razy Wiek: 44 Dołączyła: 10 Sie 2006 Posty: 243 Skąd: Jabłonna
Wysłany: 2007-08-02, 16:33
idgray napisał/a:
kovval, na mnie trza było zajechać
Idgray jeszcze nie wszytsko stracone teraz, co prawda, jesteśmy w drodze do Zakopca... (tłum samochodów - kiepawo się jedzie) ale od niedzieli chcemy skoczyć nad morze... tylko jeszcze nie wiemy gdzie...
Pomógł: 11 razy Wiek: 43 Dołączył: 07 Mar 2006 Posty: 1539 Skąd: Jabłonna
Wysłany: 2007-08-03, 09:22
szpiker zlocieniec to jest.....ale po drodze do szczecina a my gdzies pewno kolo wladyslawowa wyladujemy. czyli tez nie w rejchu.....niestety panie jaca
Silnik: TDI 1Z+ Pomógł: 52 razy Wiek: 44 Dołączył: 10 Mar 2006 Posty: 3284 Skąd: Pruszcz Gdański
Wysłany: 2007-10-15, 23:40
a co tam kontynuuję temacik
Rano, skoro świt jedziemy z Andzią do Gdyni. Ja wogule jakoś taki nieprzytomny jechałem bo to w końcu przed 8 rano było czyli środek nocy jak dla mnie ale cóż - jak mus to mus.
Na dodatek nie wiedzieliśmy nawet gdzie dokładnie jest ulica na którą mieliśmy trafić więc cały czas nerwowo rozglądaliśmy się wokoło żeby przypadkiem nie przeoczyć odpowiedniego zjazdu z głównej drogi.
I w takich oto niesprzyjających warunkach psycho-pogodowych nawet nie zareagowałem że ktoś mnie otrąbił na maxa
Ania mi potem powiedziała że jakieś trąbienie słyszała ale nie wiedziała o co chodzi temu gościowi w tym tirze za nami....
Na szczęście są jeszcze telefony więc jak się potem okazało kierownikowi tego niebiesko-białego kiosku na kółkach bardzo zależało żebym go zauważył
Pozdrówki dla Przemolasa z którym miło sobie pogawędziłem potem przynajmniej godzinę. I nieważne że oboje się potem do pracy spóźniliśmy
Oby więcej takich spotkań na drodze
za tydzien jadę z Wrocławia na Trójmiasto, może ktoś coś zorganizuje? jedna ventka na DTR bedzie sie wyróżniać jakie czarna ventka ma felgi na zdjęciach? to są 15? za całokształt 10 pkt na 5
_________________ Vento z sercem TDi
Vento do końca moich dni
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum