Wysłany: 2014-05-25, 19:02 Problem z gazem ? benzyną ?
Chopy, od wczoraj auto ma takie objawy że przy dodawaniu gazu na lpg przy niskich obrotach poszarpuje, wczoraj było delikatnie ale dzisiaj już bardziej, jak chodzi na wolnych obrotach to słychać z wydechu dźwięk spuszczania powietrza, typowe syczenie, na benzynie tak nie szarpie albo może mniej już sam nie wiem. złączam fotki z gazu. następnym problemem jest to że nie mogę połączyć się przez VAG 4.9 tylko z silnikiem, inne funkcję klime abs poduchy itp łączy się a z silnikiem nie ;/
A więc tak, problem się trochę rozwinął ponieważ od 3 dni jeżdżę tylko i wyłącznie na benzynie, a problem się nasila, a więc: zauważyłem że objawy pojawiają się dopiero gdy silnik jest rozgrzany, temperaturę trzyma równo przy 90 stopniach lecz jak już ją osiągnie przy dodawaniu gazu na każdym biegu w zakresie obrotów od najniższych do jakiś 2000 tys. silnik z każdym dniem co raz to bardziej poszarpuje i praktycznie nie przyspiesza, coś w stylu jakby dwa gary nie chodziły plus do tego dochodzi pyrkanie z wydechu. Kable i świece roczne NGK, kopułka regularnie czyszczona, jedynie co mi przychodzi do głowy to może siadający czujnik położenia wału ale nie widzę tu związku z zimny lub rozgrzanym silnikiem.
JAKIEŚ SUGESTIE POMYSŁY?????
_________________ Kiedy znajdziemy się na zakręcie ?!
REDUKCJA, BUT I ODCIĘCIE
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum