Odpinasz wtyczkę z czujnika, potem wyjmujesz zieloną zawleczkę i wyjmujesz czujnik.
Czujnik najlepiej oryginalny, miałem zamienniki to każdy inną temperaturę pokazywał, różnice były o kilka stopni. Wydaje mi się że do benzyny 1.8 czujnik jest z żółtym pierścieniem.
Silnik: 1.8 GLX Pomógł: 29 razy Wiek: 36 Dołączył: 08 Kwi 2012 Posty: 2825 Skąd: Zielona Gora
Wysłany: 2014-06-01, 22:26
Z niebieskim pierścieniem przynajmniej do 1.8 90km, jedz do serwisu i kup tam ori ewentualnie mogę polecić czujnik firmy FAE na razie jest u mnie ok z temperaturka
znalazlem tylko jede FAE na 4 piny w intecarsie ale ie weim czy to ten.czy mozecie dac jakiegos linka zebym nie kupil zlego?ten w intercasie kosztuje 48 zł i ma zolta kropke
witam.mam jeszce takie pytanie.bo nikt nie udzilil odowiedzi.czy ten czujnik odpowiada za sklad mieszanki tzn czy wysyla jakies infowrmacje do komputera?u mnie wskaznik na desce dziala.chodzi o to ze na kiedy pokazuje temp.80-90 stopni to na benzynie sa za niskie obroty na luzie.mechanik powiedzial ze to moze byc uszkodzony ten czujnik o ktorym byla mowa.czy to mozliwe ze pomimo ze na desce pokazuje temperture to i tak moze byc uszkodzony i podawac bledne info do ecu?
Tak jest to możliwe, też kiedyś miałem taki przypadek, że na desce pokazywał dobrze a po podpięciu vaga wskazania się różniły. To akurat nie w vencie ale zasada ta sama.
kupilem czujnik u Niedzialka w Lublinie.podobno oryginalny.ma logo vw .kosztowal 50 zł.ima niebieska obwodke.u mnie jest co prawda zolta ale powiedzial ze do abs jest niebieska.zakladam wieczorem.powiem pozniej czy jest jaks zmiana.dzieki za rady
na innym poscie pisza zeby z czujnikiem wymienic tez oring?ale co to jest ten oring?to moze byc ta niebieska plastikowa obwodka co jest pod czujnikeim??
KolaLBN, nie musisz jechać potem na vaga ja u siebie wymieniałem ze dwa razy az w końcu mam czujnik od Paweł J., ori tylko pokazuje na blacie 80C zamiast 90C
W aam moze byc z zoltym w absie jest niebieski, u mnie jak byl walniety czujnik to mialem niskie obroty i ciezko palil po zmianie jest wszystko ok
No ale tak czy siak działają dobrze oba chyba, bo mam sterownik abs i cała reszta wraz z żółtym czujnikiem aam i działa wszystko bdb, żadnych niepokojących objawów.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum