Części samochodowe do VW w sklepie iParts.pl

Forum Volkswagen Vento Klub Polska Strona Główna
FAQ  Szukaj  Użytkownicy  Grupy Rejestracja  Zaloguj  Chat
 Ogłoszenie 

Poprzedni temat :: Następny temat
Panel nawiewu linka Thermotronic
Autor Wiadomość
pawel66600 
Pan i władca oktanów

Silnik: 1.8 AAM
Wysłany: 2014-06-19, 13:46   Panel nawiewu linka Thermotronic

Nie wiem jak i dlaczego ale pękł mi plastikowy uchwyt na mocowanie pancerza linki i teraz blaszka co mocuje pancerz do panelu lata luźno i nie mam nawiewu na twarz, reszta działa poprawnie, można to jakoś naprawić? Czy pozostaje wymiana panelu na drugi?
Chodzi o nawiew Thermotronic na foto jest zwykły ale linki są tak samo,

Ostatnio zmieniony przez pawel66600 2014-06-19, 13:47, w całości zmieniany 1 raz  

hotdriver 
Donator

Silnik: 1,9 TDI AJM
Wysłany: 2014-06-19, 17:13   

pawel66600, to zalezy jesli zdejmiesz blaszke to miedzy pancerzem po jednej stronie powinien byc otwor w niego wtykasz drut i skrecasz go kombinerkami na pancerzu opantentowane i trzyma :] oczywiscie o ile mocno nie pekl ten zaczep bo jezeli wyrwal sie caly to lipa zostaje albo poksilina albo wymiana na nowy ale panel nie musi byc thermotronika wystarczy ten zwykly i tylko przekladasz rzeczy z thermotronica do nowego

pawel66600 
Pan i władca oktanów

Wysłany: 2014-06-19, 22:08   

Ta blaszka co mocuje pancerz do panelu to tylko wisi na pancerzu bo nie ma gdzie być zaczepiona bo ten plastik się ułamał.
Linki się zdejmuję tylko przez odczepienie spinek i wyjęcie zawiniętego drugu z zaczepów?
W panelu thermotronic do środkowego pokrętła dochodzą dwa druciki a w zwykłym panelu tego nie zauważyłem.

hotdriver 
Donator

Wysłany: 2014-06-19, 22:25   

jak wyjmiesz ta blaszke to zobaczysz ze obok pancerza bedzie taki otwor na wylot w ktory zaczepia sie ta blaszka to mozna przelozyc przez niego drut, a linki tak jak mowisz blaszke odczepiasz wykrecasz pancerz z linka i wychodzi z zaczepu z ciegna, te dwa druciki to oswietlenie panelu w thermotronicu jest to inaczej wymyslone niz w zwyklym powiem ci ze sam robilem taki swap ze zwyklego na thermo i jest troche gimnastyki zeby przelozyc te dwa druciki ale jest to wykonalne pozatym ze zwyklego musisz usunac jedno cieglo co thermo tego nie posiada bo wszystkie zaczepy i punkty mocowania modulu thermotronica pasuja idealnie

pawel66600 
Pan i władca oktanów

Wysłany: 2014-06-19, 22:45   

To ja tych drucików nie potrzebuje bo mam podświetlenie od Chamerskiego na diodach i wpinam się pająkiem tylko w kostkę podświetlenia. Pokombinuje jak się da to naprawię a jak nie to trzeba będzie robić swap ze zwykłego nawiewu bo widziałem że zwykły kosztuje ok 20zł a thermo ok 100.

hotdriver 
Donator

Wysłany: 2014-06-19, 22:58   

no wlasnie o to chodzi zwykly jest o wiele tanszy niz thermo wystarczy godzinka czasu i masz przerobione ze zwyklego na thermo tylko pamietaj jak bedziesz kupowal to szukaj takiego ktory nie bedzie mial powypalanych gniazd ani blaszek od predkosci nawiewu bo to przelozyc to dopiero jest gimnastyka i niewiadomo czy bedzie poprawnie dzialac, powiem Ci ze za darmala moge ci wyslac panel zwykly bo mam ich chyba z 3 ale w kazdym sa gniazda powypalane i raczej do niczego to Ci sie nie przyda :( no chyba ze chcesz kombinowac

pawel66600 
Pan i władca oktanów

Wysłany: 2014-06-22, 13:55   

Dzięki za poradę, poradziłem sobie dwoma opaskami zaciskowymi i śmiga jak należy.

hotdriver 
Donator

Wysłany: 2014-06-22, 15:07   

i gitara :oklaski: trytytki powinny wytrzymac tylko tak sie zastanawiam czy z czasem nie beda sie slizgac po pancerzu bo to jednak tu plastik i tu w razie czego jak beda sie slizgac podluz kawalej jakiejs gabki albo owin pancerz tasma szmaciana to powinno sie nie slizgnac :)

Odpowiedz do tematu