Wysłany: 2014-06-27, 09:42 zmiana radia z beta na inne.
radio padlo.zmieniam z beta na inne.podobno trzeba jakis wzmacnicz fal radiowych zainstalowac?gdzies widzialem taki link do tego.moze ktos ma ten link i go moze wrzucic.dzieki
a po co Ci wzmacniacz fal radiowych? na spokojnie, nic nie musisz dokładać, ja u siebie mam pionka mhv160 ui i nie mam zadnych wzmacniaczy sygnału radia a odbiera ładnie tak wiec bez obaw
_________________ Wciskam gaz, zegar przestaje mierzyć czas
Lewy pas, zaglądam śmierci w twarz
lukasz51195, nic dziwnego ze Ci nie dzialal poniewaz z opisu wynika ze nie zwmacnia sygnalu fm a wiekszosc stacji radiowych ktore sluchamy nadaje na falach fm :-D
Ostatnio zmieniony przez hotdriver 2014-06-28, 18:40, w całości zmieniany 1 raz
U mnie po zmianie z fabrycznego radia VW Beta na JVC, bardzo słabo odbierał stacje. Praktycznie tylko RMF działał dobrze reszta była z szumem i traciło zasięg.
Kupiłem separator antenowy z allegro za 7zł i problem znikł, odbiera wszystko jak należy, łapie każdą stacje. Kabelek z zarobionym konektorkiem iso podłączyłem pod wysuwanie anteny.
Antenę mam w tylnej szybie.
Ważne żeby kupić separator a nie wzmacniacz.
Zresztą tutaj jest wszystko opisane http://www.vwvento.org/porady/separator/
hotdriver kolego w sklepie powiedziałem że chce wzmacniacz Fm do radia to dał mi coś takiego, tylko że np zetka odbierała mi ładnie bez tego a tylko podłączyłem to, to odrazu zaczeło szumieć i tracić sygnał...
_________________ Jeździj tak aby Śmierć cie nie dogoniła...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum