poprzedni właściciel ventki trochę przekombinował z kostkami przy radiu (za dużo i niezaizowowane) i przy wymianie radia na nowe doszło do spięcia. Spłonął plus od radia, jak mniemam na całej długości, przytapiając gdzieś kabel od iluminacji. W efekcie wyjąłem bezpiecznik od radia- zasilanie idzie z iluminacji, gasząc światła resetuje się radio.
Pytanie: Bawic sie w przeciąganie kabli czy lepiej wymienic całą wiązkę?
Jak w ogóle mam się do tego zabrac...
Najlepiej cala wiazke wyciagnac zrobic nowa i wlozyc bo jezeli rzeczywiscie przytopil sie kabel gdzies w polowie to mogl zrobic wiecej niedobrego, wiazke bedzie ciekawie wyciagnac bo musisz wyciagnac licznik, skrzynke bezpiecznikow sciagnac na dol, rozebrac plastiki w okol radia, panel nawiewu, przycisk grzanych siedzen, oswietlenia pokretel i nawiewow i po drodze jeszcze by sie cos znalazlo, duzo nie ma i jest wykonalne tylko mowie najlepiej wyciagnac ja cala wymienic kable popalone zaizolowac tasma wlochata i bedzie dlugo dzialac, nie radze obcinac uszkodzone miejsce przewodu i dolutowywac maly odcinek bo na dluzsza mete moze zdazyc sie problem no chyba ze chcesz sprzedac auto:-)
hotdriver, dzięki za instrukcje . Zdjęcie plastików- 15 minut, jeden śrubokręt.
wymiana wiązek- szybciej uzbieram na nowe vento...
W ciągu 4h wymieniłem wiązki od stacyjki, iluminacji, radia i manetek, nie działają kierunki i wycieraczki.
Jutro modów ciąg dalszy...
nie wszystkie kable i piny odpowiadają tym, które były pierwotnie ale wszystko się ułoży jakoś
aaaa, i winowajcą całego zamieszania był kabel od masy przy radiu. w napadzie szału topił wszystko na swojej drodze ( kośc przy radiu- skrzynka, skrzynka- stacyjka), aby ostatecznie obrócic się w pył...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum