Wysłany: 2014-10-02, 23:39 Uszczelka między kolektorem a wydechem
Witam
po raz kolejny wymieniłem uszczelke między kolektorem a wydechem i co jakiś czas znowu sie rozszczelnia i ja wydmuchuje , dokręcone na max prez chwile chodzi idealnie a potem znowu furczy :C
Endriuvento1.8, Widocznie krzywo skrecasz lub krzywa jest juz plaszczyzna kup specjalna paste wysokotemeraturowa taka do wydechow ana jak zasycha jest jak beton powinna pomoc tylko jak posmarujesz nie dokrecaj na pale tylko z mocnym wyczuciem i nie jezdzij z jeden dzien
hotdriver, czemu nie jeździć? Te pasty twardnieją pod wpływem temperatury więc po montażu odpalić żeby się nagrzał i tyle. Zawsze tak robię i jeżdżę w ten sam dzień i jest ok
No w sumie tak ale po nalozeniu odrazu bym nie butowal tylko zeby powoli wszystko samo sie rozgrzewalo na wolnych obrotach z reszta instrukcja obslugi jest napisana a noi dobrze uszczelke i same laczenia przetrzec jakims rozpuchem np nitro zeby odtluscic to powinno trzymac
Silnik: GTI 2.0 2E Pomógł: 1 raz Wiek: 31 Dołączył: 21 Cze 2014 Posty: 123 Skąd: KIELCE
Wysłany: 2014-10-03, 09:04 Re: Uszczelka między kolektorem a wydechem
Endriuvento1.8 napisał/a:
Witam
po raz kolejny wymieniłem uszczelke między kolektorem a wydechem i co jakiś czas znowu sie rozszczelnia i ja wydmuchuje , dokręcone na max prez chwile chodzi idealnie a potem znowu furczy :C
Macie jakis pomysł na to?
zainwestuj w coś lepszego , Elring , dobrze oczyść powierzchnię gdzie montujesz uszczelkę .
Najpierw odluszczasz obie strony, nakladasz paste na rure kladziesz uszczelke nakladasz paste na uszczelke i prubujesz wcelowac w kolektor wydechowy najlepiej to we dwoch robic jeden smaruje a drugi naciaga w dol rure zeby pasta w okolo nie u...*^%#$*&$
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum