przyjechałem dziś z pracy na lpg zostawiłem samochód na dosłownie 30minut i trafił mi sie wyjazd pewny wsiadam do ventylka odpalam przerzucam na gaz i gasnie próbuje z samego gazu odpalić to odzywa sie na pare sekund po czym znów gasnie i tak za kazdym razem gdy przekręce kluczyk na benzynie jest wszystko ok filterek gazu wymieniony 3godziny temu nie pomogło jedyne co mnie zastanawia do syczenie gazu po próbie odpalenia i wyłaczenia zapłonu mieliście kiedyś taki problem?z góry dziekuje za podrzucone pomysły silnik 2.0 2E na zwykłym gazie. pozdrawiam
Takie coś miałem jak mi nagrzewnica siadła,ale musiałem jechać bez niej i ją ominąłem ale za to zakłóciłem obieg cieczy na parownik i parownik był niedogrzany a z kolei dzięki temu elektrozawór przymarzał. Zobacz czy parownik przy rozgrzanym silniku jest letni czy gorący.
A parownik dużo ma nalatane Byc może wymaga regeneracji, może któraś membrana pękła.
Silnik: 2.0 2E 116km Pomógł: 2 razy Wiek: 35 Dołączył: 27 Wrz 2009 Posty: 141 Skąd: Mrozy
Wysłany: 2014-09-09, 21:47
po uderzeniu w elektrozawór przy reduktorze samochód odpalił ale ponowna próba zapłonu potzebowała znów młotka odkreciłem wszystko wyczyściłem i to samo. cewka już druga założona i nie pomaga... czy to coś z zasilaniem tej cewki?
mielenkoVW [Usunięty]
Wysłany: 2014-09-11, 10:15
A to coś innego, gdy silnik jest ciepły. Myślałem, że mówimy o zapalaniu np. rano na zimnym silniku. Pozdrawiam.
Silnik: ... Pomógł: 302 razy Dołączył: 18 Mar 2006 Posty: 10606 Skąd: ...
Wysłany: 2014-09-11, 10:27
W czym szkodzi zapalanie na gazie, jeżeli np instalacja jest z głową założona, reduktor się wyrabia, nie leje ciekłym gazem i nie przymarza
krzys9262, Sprawdź masy, elektrozawór (cewka) jest zmasowany do reduktora, ale za to reduktor musi być także konkretnie przykręcony do budy bo tez będzie gubiło masę. Zajrzyj także do elektrozaworu, zdejmij cewkę i wykręć środek, jest tam taki tłoczek, który odcina lub podaje gaz. Może wymagać czyszczenie, wyczyść cały tłoczek jak i miejsce do którego przylega. Gaz suchy nie jest, jak to niektórzy twierdzą, więc może on być w tłustej mazi, która uniemożliwia mu prawidłową pracę.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum