A więc tak, na początku witam wszystkich. Nigdy nie miałem parcia na fora ale postanowiłem zaryzykować i pokazac wam swoje auto, mam nadzieję że się spodoba.
Wyposażenie seryjne:
-2 x Airbag
-el. lusterka
-el. szyberdach
-welurowa tapicerka z podłokietnikiem tylnej kanapy
Mody:
Ogólnie auto mam juz ponad 3 lata i ciągle coś się zmienia także nie jestem w stanie wszystkiego spamietać
Z zewnątrz:
-lampy przód smoked
-lampy tył Hella Black
-kierunki kiedyś blacki, obecnie ori pomarańczowe
-hokej kiedyś średni, obecnie ori szeroki
Wnętrze:
-zegary z MFA, wyświetlacze z negatywami (MFA oczywiście działa)
-4 x el. szyb
-kiedyś komplet foteli z 20 Jahre, obecnie półskóry z Cupry GT
-szelki SCHROTH
-wygłuszone drzwi, podłoga, bagażnik
-kiera w drzewie RAID z polerowanym środkiem
Silnik, jako że uważam 1,8 ABS za kompletnie nie rozwojową jednostkę dlatego zostawiłem go póki co w prawie czystej serii, głowica jest splanowana na 0,8mm, dolożona wkładka K&N, i zrobiłem przelot na 2,25" zakończony puszką Remusa. Układ hamulcowy także seria.
Zawieszenie:
-całe zawieszenie złożone jest na tulejach poliuretanowych
-z przodu negatyw 1,5 stopnia, z tyły camber shims także 1,5 stopnia
-rozpórka tył
Koła:
-Estorile z Golfa Fire&Ice 15 6j
-Ronale Saab Aero 17 7j
-obecnie stalówki, modelu nie znam ale jeszcze takich nie widziałem 15 7j
Plany:
-materiałowe wykończenie bagażnika (czeka na montaż)
-podłokietnik usa (czeka na montaż)
-swap hebli
-koło na nowy sezon, szeroka stal 16" przód na 9 albo 10 cali i tył na 11
-zmodyfikować zwrotnice żeby wiekszy negatyw można by było uzyskać
-dorobić podkładki pod czopy na tył żeby uzyskać wiekszy negatyw
-rozpórka przód
-zrobić swapa (dawca juz jest)
-doposażyć bardziej wnetrze (dawca już jest)
-progi GTI (również mam dawce)
-zrobić tylna klape bo ruda atakuje
-przemalować kiere
Dużo fotek zaginęło z początków prac co mam to wrzuce... aktualne zdjęcia wstawie jak cos fajnego uda sie cyknąć.
Auto w tamtym sezonie prezentowało się tak:
Dawca silnika no i częsci wyposażenia
Na resztę zdjęć bedziecie musięli poczekąć przynajmniej do przyszłego tyg ponieważ aktualnie grypa mnie wzięła i nigdzie nie wychodzę... mam nadzieję że Vento się spodoba
Bardzo fajna sztuka, ABF trafny wybór będzie już dobrze jeździć Skoro masz szelki to kanapa tył nieużywana tak? Mogę prosić jakieś fotki jak masz to zmontowane?
fotki bedą proszę o cierpliwość... szelki z tyłu są przykręcone pod tylną półka do wzmocnienia między kielichami, wcześniej miałem przykręcone w miejscu gdzie są zapinki pasów tylnych ale to nie wygodne rozwiązanie bo ciężko jest pas wyregulować
Elektryka jest wlasnie tyle ze brak aktualnych zdjec... no i lipa ze boczki z dziurami zostaly... chetnie bym przygarnal boczki skorzane, raz nawet mialem okazje takie nabyc w okazyjnej cenie tyle ze ktos bezczelnie dziury srubokretem na korby w nich zrobil
jeszcze mam filmik znaleziony w sieci z katowania vento (bron Boze na zimnym;p), Olsztyn 2013 zawody na wydech z bardzo dziwnymi kryteriami oceny...xD no i przegrana z kosiarkami
uporzadkowałem też wiązkę silnika, wywaliłem z niej instalację gazową, umyłem ze smarów, zatalkowałem żeby kable sie nie przecierały i zakręciłem w taśmę parcianą ogólnie wiazka wyglada jak nowa... jutro jak chęci pozwolą to samo zrobię z wiązką w komorze i wiązką od klimy...
przy okazji udało sie wyspawać dla kumpla do mk2 szerokie stalówki 11j xD
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum