Wysłany: 2015-02-14, 07:43 Ciężko pali na Benzynie i na LPG
Witam Panowie , mam mały problem , rano gdy odpalam Vento to nie równo pracuje silnik a jak zaczynam jechać to go szarpie na benzynie i na gazie , po przejechaniu około 15 km jak się silnik zagrzeje to już jest okej idealnie chodzi na benzynie i na gazie , co to może być ?
Z góry piszę że świece i przewody były wymieniane parę lat temu , druga sprawa do pluje olejem z tłumika , znajomy twierdzi że dostaję za dużą dawkę paliwa i jej nie przepala i dlatego tak jest .
hmm na logike jak pluje olejem to znaczy że gdzieś jest pęknięcie albo pierścienie skończone i olej dostaje sie do komory spalania,
a co do szarpania sprawdź czy odma nie jest zasyfiona.
_________________ Kiedy znajdziemy się na zakręcie ?!
REDUKCJA, BUT I ODCIĘCIE
no to panie rozbierasz całą odmę i pucujesz myjesz, od razu radziłbym ściągnąć rurę dolotową i ją również wymyć jak i przepustnice i tyle ile sięgniesz w kolektorze.
REDUKCJA, BUT I ODCIĘCIE
Wydaję mi się że tak, kiedyś miałem podobny problem, szarpał, obroty falowały gasł przy wciskaniu sprzęgła podczas jazdy, i wszystko miało po nagrzaniu a po czyszczeniu i zaślepieniu odmy (czego nie polecam ) wszystko ustało, to typowa pora roku dla takich problemów. Czy na 100% ci pomoże nie wiem ale czy zaszkodzi ? tylko się przyłóż ;P ja np swoją przepustnicę polerowałem i czyściłem przez 2 godziny prawie ;P
REDUKCJA, BUT I ODCIĘCIE
Co do polerowania to się przyłożę z góry dzięki za pomoc , pewnie dopiero będę czyścił w poniedziałek , jak coś to we wtorek napiszę czy wszystko jest okej , a tak jeszcze wracając do tego oleju że jest jakieś pęknięcie albo pierścienie , ale oleju nie ubywa
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum