Witam, po swapie mam mały problem z licznikiem. Więc, jak mam wyłączony zapłon (obojętnie czy kluczyk w stacyjce czy nie) to zegarek i przebieg wyświetlają się normalnie, jak włączę zapłon i odpalę to w liczniku nic nie działa (ani kontrolki, ani obrotek, prędkościomierz), wystarczy że podciągnę ręczny żeby zapaliła się kontrolka i wszystko działa razem z mfa, opuszczę do końca ręczny i wszystko gaśnie. Zerują się przy tym wszystkie dane. Dodam, że w jednym liczniku przy podłączaniu padł obrotek. Gdzie szukać przyczyny?
Silnik: w komorze Pomógł: 25 razy Wiek: 37 Dołączył: 06 Kwi 2008 Posty: 2784 Skąd: Z Mazowsza
Wysłany: 2015-03-08, 21:06
prawdopodobnie brak masy na jednym z pinów w kostce licznika....miałem podobnie jak clina robiłem w vr-ce...gdzieś mi $*^%*&%( masa wpiąłem sie na krótko z puchy masowej do tego pinu w liczniku i jest ok tylko nie pamiętam który to pin ...posprawdzaj miernikiem...
Czyli pod któryś z pinów U1/10 (główna masa licznika), U2/13 (masa zegarów/mfa), U2/10 (masa kontrolki ręcznego) zapodać masę? W tym przypadku zrobię jak Wydym, radzisz, ze słupka z rozdzielni masę wezmę. Jak tylko znajdę czas to się tym zajmę i dam znać co i jak.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum