Witam!
16.02.2015 roku stałem się szczęśliwym posiadaczem tego oto Ventylka. Wcześniej posiadałem VW Polo 6n. Myślałem o zakupie jakiegoś ciekawego autka, tak rozglądałem się po różnych stronach i nagle wpadłem na vento, strasznie mi się spodobało, więc zagościło u mnie i będzie jeszcze u mnie przez dłuugi czas Z tego co wiem, auto miało swój temat na forum, dwóch poprzednich właścicieli i teraz ja będę kontynuował historie A więc teraz konkrety:
Model : VW Vento mk3
Silnik : 1.8 ABS (66kW)
Rok prod.: 1995 r
Kolor : Czarny
Wyposażenie:
4x elektryczne szyby
2x poduszka powietrzna
Elektryczne lusterka będą, czekają w garażu na założenie
Wspomaganie kierownicy
Ogólnie nie ma tragedii.
Co do modów:
- Smoked front
- Wszystkie emblematy w czerni, plus oznaczenia z klapy out
- Przód gwint mts, tył kit mts + rozpórka przód
- Układ wydechowy, kolektor 4-2-1 + przelot ( oczywiście nie cały, został tylko katalizator )
- Tylne lampy hella black
Z takich przeróbek to chyba tyle
Jakie plany?
- Jakaś grubaśna felga, ale to na pewno nie w tym sezonie, są inne priorytety
- Doprowadzenie mechaniki do idealnego stanu
- Poprawki lakieru + progi
- Zejście jeszcze niżej, bo nadal koza :p
- Poprawienie układu wydechowego
Reszta wyjdzie w praniu. Jak narazie mam dużo planów, motywacje, więc jeśli się pojawi więcej pieniędzy to będe modził
Daaawno się nie odzywałem tutaj Vento żyje i ma się dobrze. Jeśli chodzi o modyfikacje ventyla, narazie wszystko stoi, brak większej gotówki i lekkie problemy ze zdrowiem. Ostatnio Vento przeżyło ze mną pierwszą dłuższą trasę do Nysy i objechało bez żadnej awarii. Co prawda byłem tylko jeden dzień, ale zlot jak najbardziej się mi się podobał i w przyszłym roku również zawitam na 2 dni
A tak pozatym, dawno mnie tutaj nie było. Dużo się działo przez te kilka miesięcy. Jakoś w sierpniu do auta wleciało nowe koło, a z czasem vento poszło w dół. Gwint siadł do oporu z wynikiem 4,5 cm od mocowania wahacza. W między czasie wpadł nowy tłumik końcowy, 2x90 basówka + przelot od samego kolektora. Początkiem października podczas wyjazdu na spot do Łazisk ventyl zajął 1 miejsce za najniższe auto spotu ( nadal nie wiem jakim cudem ;v) Aktualnie wpadło nowe koło, 15' 8 cali szerokie, z tyłu 185/45, a przód 165/50. Zostały wycięte helpery z gwintu i auto siadło na ok. 2 cm od wahacza. Wynik mnie zadowolił, co prawda pieje z przodu dalej, a tył za wąsko, ale na przyszły sezon wpadnie jakieś większe kółko i będziemy modzić dalej! ps. Autko troche brudne na zdjęciach, ale taka pogoda i nie ma kiedy dopieścić
Dwa zdjecia z ostatnich dwóch odwiedzonych przez nas spotów w okolicy. Autko czyste, można ogladać Teraz już stoi na setupie zimowym i zaczynamy powoli składać plany na nowy sezon
Siema ludzie!
Dawno mnie tutaj nie było, Vento od końca zeszłego sezonu nie jeździło, czekało na $$$ i rozpoczęcie prac. A więc tak, została zrobiona cała blacharka, nowe progi, połatana podłoga i konserwacja, nowe obejmy baku. Reszta to kompletny swap hamulców 288mm z vr6 + tył belka z tarczami gti, do tego serwo z toledo tdi i pompa hamulcowa z t4 tdi. Nowy gwint ta technix, przód zawias seria gumy, belka zakuta w poliuretan. Wahacze z vr6. Felga to ori monoblock Audi A8 D2, 17x8j opony nankang, 185/30 i 195/40. Wydech full przelot, taki typowy spawak 2 cale. Aktualnie auto czeka na dystanse i zaczynamy składać front, wnętrze i audio bo sezon coraz bliżej, a ja nadal w czarnej du**e Pozdrawiam!
Dziękuję za opinię, naprawdę miło słyszeć takie słowa. Aktualnie nie ma mnie w Polsce, ale jak wrócę to odrazu biorę się za dalsze składanie, więc wrzucał jakieś uaktualnienia
Siema! Pewnie dostanę upomnienie za post pod postem, ale jakoś trzeba tutaj ruszyć. Auto złożyłem w końcu, jeździ, w między czasie wyskoczyła jeszcze uszczelka pod głowicą, ale zostało ogarnięte i auto jeździ i cieszy nadal kilka fotek jak wygląda aktualnie:
Oraz klasyk:
Ukręcony przegub wewnętrzny na hercules tour 2k17
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum