Silnik: 1.8 AAM 75KM
Wysłany: 2015-08-09, 20:16 Problem z zimnym powietrzem
Witam
Chcialbym sie dowiedziec czy moze Ktos z was mi pomoze w kilku problemach.
No.1.
Wymienialem ostatnio nagrzewnice w ventce oczywiscie tez okleilem blaszki okleina i wszystko dziala jak nalezy prawie.
Problem polega na tym ze nawet gdy przelacze na niby zimny nawiew to o i tak dmucha cieplym a nawet bardzo cieplym powietrzem dodam ze termostat tez dziala prawidlowo zostal wymieniony.
No.2.
Co moze byc tez nie tak z licznikiem gdy tylko wylacze zaplon od razu gasnie napis z przebiegiem kilometrow i zegarek licznik poprostu pada tak jak pod odpieciu klem z akumulatora.
Rowniez szyberdach nie reaguje na nic tak jakby nie dostawal pradu ? nawet nie ma podswietlenia na panelu ale reszta podswietlenia w samochodzi dziala.
Nadmienie ze po zlozeniu nagrzewnicy i calej deski wszystko dzialalo na 100 % poprostu z dnia na dzien tak mi padlo.
Gdzie mozna szukac przyczyn przy problemach opisanych powyzej ?
Ostatnio zmieniony przez Lexus 2015-08-09, 20:26, w całości zmieniany 1 raz
Wymienialem ostatnio nagrzewnice w ventce oczywiscie tez okleilem blaszki okleina i wszystko dziala jak nalezy prawie.
Problem polega na tym ze nawet gdy przelacze na niby zimny nawiew to o i tak dmucha cieplym a nawet bardzo cieplym powietrzem dodam ze termostat tez dziala prawidlowo zostal wymieniony.
Ostatnio wymieniałem u siebie panel regulacji nawiewem i jak się okazało jedną linkę źle przypiąłem do panelu i latała sobie, nie zmieniać nastawy klapy, zatem radzę Ci zdemontować panel i zobaczyć czy wszystko jest ok.
Lexus napisał/a:
Co moze byc tez nie tak z licznikiem gdy tylko wylacze zaplon od razu gasnie napis z przebiegiem kilometrow i zegarek licznik poprostu pada tak jak pod odpieciu klem z akumulatora.
A to będzie najpewniej bezpiecznik, tak jak kowal323 napisał
_________________ Gość, jeśli pomogłem, to kliknij pomógł. Będzie mi miło
Silnik: 1.8 AAM 75KM
Wysłany: 2015-08-10, 14:54
Kurcze o bezpiecznikach to nie pomyslalem
co do panelu to wszystko dziala sprawdzalem dzis a moze jakas blaszke niepotrzebnie okleilem co ?
gabke polozylem w tej srodkowej i w tunelu co prowadzi do wentylatora - moze tu tkwi problem ?
Z Ventka to troche sie przeliczylem chcialem po sredniej lini oporu ale jak zaczalem wymieniac to wszystko po koleji no troszke sie nazbieralo a najgorsze to to ze niektore czesci to cudem znalezc a jak juz to wiekszosc w takim stanie ze szkoda gadac.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum