Kolejnym (mam nadzieję ostatnim) problemem mojej fury jest licznik. Otóż, pomimo zalania do pełna wskaźnik nie pokazuje pełnej skali. To samo tyczy się rezerwy, niby jest cała a po paru kilometrach (max 10) koniec ropy. Problem dotyczy też temperatury. Po podłączeniu do kompa na rozgrzaniu laptop pokazuje 87-90 stopni a licznik max 70. Czytałem że może byc licznik od zwyklego diesla lub td ale wolę podpytac. Pozdrawiam
najpierw posprawdzaj mase licznika z buda a zanim to zrobisz wyciagnij i wloz ponownie wtyczke licznika czyli czeka cie rozbieranie a jezeli to nie pomoze to dopiero szukaj licznika na szrocie
Silnik: 1.9D 64KM 1Y Pomógł: 2 razy Wiek: 29 Dołączył: 06 Gru 2015 Posty: 29 Skąd: Kazimierz Dolny
Wysłany: 2015-12-21, 17:10
Podepne się do tematu. Przełożyłem licznik z Golfa 3. Golf posiada ten sam silnik co mój Venciak - 1Y, czyli 1.9D. Vento z 93, Golf 96.r
Ja u siebie miałem czarne zegary wyskalowane do 220km.h - z golfa białe wyskalowane do 200km/h, na moich czarnych zegarach temp max to 80st C, na bialych z golfa rowne 90st C. Prędkość na czarnyh zawyżana jest o ok 20km/h - jadac 50 predkosciomierz pokazuje 70km/h. Co ciekawe na golfowskich bialych zegarach wszystko jest tak jak byc powinno.
Da sie to naprawic czy czeka mnie kupno nowych(uzywanych) zegarow?
moim zdanie co chodzi o temp to wymiana czujnika na odpowiedni jaki był w golfie, co chodzi o prędkość to musisz się przyzwyczaić lub kupić nowe zegary
Miałeś stare zegary które pokazują dokładną temperaturę, w nowych które włożyłeś licznik jak jest na 70 -silnik zimny, 90- temperatura OK, 110-za gorąco i tyle. Liczniki nowego typu nie pokazują dokładniej temperatury. Nie jest to wina czujnika czy czegokolwiek innego, ten typ tak ma.
Silnik: 1.9D 64KM 1Y Pomógł: 2 razy Wiek: 29 Dołączył: 06 Gru 2015 Posty: 29 Skąd: Kazimierz Dolny
Wysłany: 2015-12-25, 19:37
Zle mnie zrozumieliscie. Na zegarach z golfa pokazuje wszystko ok Na moich zawyża prędkość i tak jakby zaniża tempreraturę. Golf jest młodszy o 3 lata.
Czujnik temp nowy, wydrukowalem sobie tarcze wyskalowane do 200km/h i predkosc pokazuje dobrze :/
Najprawdopodobniej ktoś go już rozbierał i źle założył wskazówki, dlatego cuda się dziać mogą. Miałem ostatnio vento na części, pokazywało prawie pusty zbiornik a wypompowałem 15 litrów
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum