Witam. To znów ja i znów kolejny problem. Zaczęło mi korodować podwozie, a konkretnie zrobiły się głebokie wżery przy zaślepkach podwozia. I teraz pytanie do Was: czym to zaślepić żeby móc potem zrobić osłonę z blachy i przyspawać ja tam?
Prosze o pomoc bo mokro jest, a sentyment mam do tego autka :/
Silnik: 1.8 GLX Pomógł: 29 razy Wiek: 36 Dołączył: 08 Kwi 2012 Posty: 2825 Skąd: Zielona Gora
Wysłany: 2016-02-22, 20:00
Najlepiej jak to poprostu zrobisz, czyli wyciagniesz fotele kanpae sciagniesz wykladzine i wygluszenia te filcowe, noi te skorodowane zaslepki najlepiej wyciac i wstawic normalna blache bez zaslepek bo szczerze mowiac one sa tam zbedne, powoli powoli i zrobisz, i dobrze zakoserwowac podwozie i wtedy nie ma prawa nic sie dziac, ludzie sie dziwia ze maja zzarta podloge czy cos bo poprostu nie dbaja. Dlatego bierz sie poki czas
Witam ją podłogę robilem rok temu też miałem dziury na około odwodnień więc je wyciąłem wstawilem blache bez dziór na to minia potem masa na sprawy i baranek.
ja mam to samo, podłoga mi gnije przez te zaślepki i woda wlewa się do środka, też będę to robić - wyciąć i od nowa. Zaspawanie tego blachą może tylko pogorszyć bo jakby nie było problemu nie usuniesz tylko zakryjesz. Życzę powodzenia
Silnik: 1.8 GLX Pomógł: 29 razy Wiek: 36 Dołączył: 08 Kwi 2012 Posty: 2825 Skąd: Zielona Gora
Wysłany: 2016-02-23, 22:16
Ale kto mowi o zakryciu problemu? Wycinasz 10 na 10 albo wiecej jak trzeba i wspawujesz blache w to miejsce, nie ma korkow nie bedzie problemu spokojnie metoda sprawdzona
Wiem, ze teraz pewnie wielu z Was się obrazi lub może czuć się urażonym ale...
Nie stać mnie by inwestować dużo w ten samochód. Mam go prawie 12 lat, ale nie jest to samochód maniaka motoryzacyjnego. On ma wytrzymać rok może dwa po czym pójdzie na emeryturę. Nie mam czasu i pieniędzy by zrobić coś poważniejszego. Owszem gdyby takowe były to zrobiłbym z niego nówkę sztukę
Oczywiście, że szkoda, bo auto nie skalane złą opinią tak jak Golf III, 12 lat prawie bezawaryjnej eksploatacji w mojej rodzinie. Jednak czasami trzeba skończyć coś.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum