Witam posiadam vento 1.8 94 rocznik problem polega na ze zamek w bagażniku nie zamyka i auto ma otwarty bagażnik cały czas nie wiem jak się z tym uporać dodam ze gdy samochód jest zamknięty a bagażnik chce otworzyć to włącza się alarm z tego co mi wiadomo to zamek w bagażniku nie ma centralki jakieś porady co to moze byc ?
Silnik: 1,9 TDI Pomógł: 2 razy Wiek: 37 Dołączył: 29 Maj 2007 Posty: 110 Skąd: Bydgoszcz
Wysłany: 2016-10-12, 22:22
puf, zdejmij wygłuszenie klapy i sprawdź jak wygląda zamek od wewnątrz. Zamek jest otwarty w pozycji poziomej kluczyka, otwarty w pozycji pionowej to już pewnie wiesz. Zobacz czy ci coś nie pękło.
Odnośnie alarmu może masz podpięte światło w bagażniku do centralki alarmowej, jak otwierasz klapę to światło się samo zapala - element załączający jest w zamku w klapie. (Dla sprawdzenia otwórz klapę, wepchnij śrubą zamek wewnątrz zamka w klapie i załącz alarm).
zamek niby chodzi pieknie ladnie jak kluczykiem ruszam to sie przestawia tylko taki jakby haczyk wyskakuje
a wlasnie nie wiecie czasem jak sie nazywa ten plastik w bagażniku co osłania kable i żarówki itp chodzi mi o te tak jakby gore ktora osłania przed woda i itp
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum