Wysłany: 2016-11-24, 23:11 Czujnk temperatury wewnętrznej
Hej. Szukam czujnika temperatury wewnętrznej do Ventyla od TERMOTRONICA . Potrzebuję gdyż mój nie działa . MA KTOŚ MOŻE NA SPRZEDAŻ BĄDŹ WIE GDZIE MOGĘ ZNALEŹĆ??
Wysłany: 2016-11-26, 01:25 Vw VENTO czujnk temperatury wewnętrznej
Nic innego juz nie zostało. Nagrzewnica wymieniona termostat też, gąbki również a klapki też chodzą . Węże wszystkie gorące a w aucie minimalnie wieje letnim powietrzem. I został jeszcze czujnik.
w thermotronicu podobnie jak w climatronicu za rozdział ciepłego i zimnego powietrza odpowiada silniczek elektryczny, który przesuwa zawór do pozycji która jest w tym momencie potrzebna.
Niestety, nie miałem takiego systemu u siebie i nie wiem jak to wygląda, ale po przejrzeniu zdjęć na google możliwe że dostęp do niego jest możliwy już po wyciągnięciu panelu od sterowania nawiewami (poprawcie mnie jeśli się mylę).
A więc jest nowy trop. Pokręcony ten termotronic. Ogolnie podczas włąćzenia zapłonu słysze jakby chodził silnik nawiewu w samochodzie ale nawiew jest wyłączony i brzeczy cały czas. Robi to od jakiegoś czasu Ale się nie przejmowałam bo Ktoś mi powiedział że to jakiś przekaznik Ale to idzie z okolic nawiewu, radia gdzie te wszystkie silniczki czujniki i wiatraczki się znajduja. Coś napewno jest nie tak i muszę do tego dojść.
Ogolnie podczas włąćzenia zapłonu słysze jakby chodził silnik nawiewu w samochodzie
Zajrzyj w ten link co Ci wysłałem Zasadniczo wiatraczek w czujniki zasysa powietrze cały czas, zaraz już po przekręceniu zapłonu.
Porada ma nazwę: Demontaż wentylatorka od Thermotronic'a (w celu usunięcia efektu brzęczenia)
_________________ Gość, jeśli pomogłem, to kliknij pomógł. Będzie mi miło
Sprawdź "na krótko", do klapki ciepło/zimno jest dojście od strony pasażera, nie trzeba nic demontować, wystarczy poświecić i zobaczysz silniczek który ową klapą steruje, ściągasz wtedy z niego cięgno i ręcznie przestawiasz klapę na max grzanie, jeśli będzie grzał to masz pewność, że to coś z układu thermotronica.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum