Silnik: 1,9TD Pomógł: 1 raz Wiek: 58 Dołączył: 27 Maj 2007 Posty: 70 Skąd: Poznań
Wysłany: 2017-01-17, 20:39 Szyby elekrtyczne
Witam Serdecznie wszystkich użytkowników VENTO po mojej dłuższej nieobecności na forum.
Robiąc porządki natknąłem się na trochę części do Vento.
Dzisiaj mam Wam do zaoferowania kompletny zestaw do montażu elektrycznych szyb do Volkswagena Vento/Golfa 3 (5d).
Elementy używane zostały zakupione przeze mnie na Allegro, by zamontować je w moim Ventylku.
Z braku czasu nie doszło do tego, a Ventylek znalazł nowego właściciela, gdy ja przesiadłem się do nowszej wersji czyli BORY.
W skład zestawu wchodzą:
- podnośniki wraz z silnikami firmy BROSE (oryginał VW) 2szt przód i 2szt tył – wszystkie silniki sprawne
- wiązki elektryczne w drzwi ze sterowaniem zamków automatycznych i lusterek elektrycznych
- wiązka elektryczna kabinowa wraz z przekaźnikiem obciążeniowym (dodatkowa z innego pojazdu – prawdopodobnie z Golfa 3)
- przełączniki wraz z rączkami do każdych drzwi i przełącznik na konsolę centralną
Do zestawu dołączam gratis dodatkowe dwa podnośniki (jeden ręczny, drugi pod elektrykę z uszkodzoną linką bez silnika) – na foto elementy u góry.
Uwaga!
Zestaw dla zaawansowanych majsterkowiczów!!!
Ze względu na dołożenie z innego pojazdu wiązki kabinowej należy dopasować piny na złączkach drzwiowych podczas montażu i zastosować przewody powietrzne sterowania zamków drzwiowych od posiadanego pojazdu oraz wymienić wtyczkę do przełącznika sterowania tylnymi szybami na konsoli centralnej.
Real foto zestawu
W 2008 roku wydałem na wszystkie wyżej wymienione elementy 758zł
Sądzę, że cena 350zł za komplet plus ewentualne koszty przesyłki nie jest wygórowaną kwotą.
Można również zestaw odebrać osobiście w Poznaniu lub Przeźmierowie k/Poznania (Tor „Poznań”).
Waga całego zestawu wraz z opakowaniem to ponad 16kg
Mam również do Vento kilka innych części m.in:
1. Używane nakładki progowe wersji GTD – niestety uszkodzone listwy wykończeniowe
2. Szyba szyberdachu
3. Nie używane srebrne ringi do zegarów
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum