Wysłany: 2017-02-09, 19:27 Ciezko odpala na zimnym
Witam mam problem z oaleniem mojego venta szczegolnie teraz gdy zrobilo sie zimno swiece podgrzane 2 razy odpalam i przez okolo 10 sekund jakby nie chodzil na wszystkie i lub odpalam zaczyna lapac i gasnie
Silnik: 2.0 Pomógł: 3 razy Wiek: 30 Dołączył: 25 Lis 2015 Posty: 155 Skąd: Lublin i okolice
Wysłany: 2017-02-09, 22:11
Żeby być pewnym czy to na pewno świece, sprawdź je przez przykładanie plusa "na krótko" z aku. Jeżeli iskrzy znaczy dobra, jeśli nie to wymiana.
Metoda może mało profesjonalna, ale skuteczna.
sprawdź je przez przykładanie plusa "na krótko" z aku. Jeżeli iskrzy znaczy dobra, jeśli nie to wymiana.
Metoda może mało profesjonalna, ale skuteczna.
Niestety nie jest taka skuteczna jak się wydaje, nie raz się już zdarzyło że zwarcie było na świecy.
Nie ma to jak wykręcić świece i po podaniu napięcia zobaczyć czy się rozgrzeje do czerwonego
_________________ Gość, jeśli pomogłem, to kliknij pomógł. Będzie mi miło
Dodam jeszcze ze lubi przydymic na zimnym podczas nierownej pracy wiem ze troche katuje ale to moje pierwsze tdi i nie bardzo wiem gdzie szukac rozwiazan byl 1.9 d i td i benzyna ale juz nigdy wiecej zadnych benzyn 😂😁 dzisiaj zauwazylem ze jeszcze cos z doladowaniem cos sie dzieje raz idzie jak glupi raz jakby turbo nie wlaczalo sie
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum