Kupiłem sobie gammę V (do tej pory mam alfę)
- wypiełem alfę i podpiełem do tych samych kostek gammę
- mruga dioda i po włączeniu świateł działa tylko podświetlenie w gammie (jak poprzyciskam pokrętło radia to czasami pokaże się napis: TIM:2h
- czasami zabłyśnie na niebiesko wyświetlacz
- więcej żadnej reakcji nie udało mi się wycisnąć z tego radia
- może ktoś doradzić co z tym radyjkiem jest (gościu zapewnia że wymontował je ze swojego golfa IV i na pewno działało
-
Silnik: ABA Pomógł: 21 razy Wiek: 47 Dołączył: 07 Mar 2006 Posty: 505 Skąd: Nowogard
Wysłany: 2006-03-08, 21:01
Na podstawie tego co opisałeś wynika ze masz brak prądu na zasilaniu , może kostka ma inaczej poumieszczane napięcie do podświetlenia i napięcie do zasilania a i jest jeszcze napięcie pamięć, wszystko w tych orginalnych radiach do aut musi być na swoim miejscu. Weś miernik i sprawdz gdzie masz napięcie cały czas to będzie kabel od pamięci, tam gdzie będzie napięcie po przekręceniu kluczyka to jest zasilanie i podświetlenie. teraz tak, podświetlenie ma kolor brązowo pomarańczowy a zasilanie brązowo czerwony lub czerwony, .,. A radio ma złącze ISO czy wtyk wew w radiu? Może ktoś przed tobą tam wkładał palce i przestawił np zasilanie na podświetlenie i inne radia też tak będą chodziły ale nie te Alfy czy bety.
Pomógł: 3 razy Wiek: 59 Dołączył: 06 Mar 2006 Posty: 32 Skąd: Gdańsk
Wysłany: 2006-03-08, 22:53
Gamma 5 ma całkiem inaczej zasilania w stosunku do starszych Gam.
Mianowicie gdzie w starszej gammie jest wyjście na antene automatyczną to w gammie 5 jest stały plus.
Tam gdzie w starszej jest plus po stacyjce to w nowszej jest też stały plus.
A tam gdzie w starszej jest stały plus to w nowszej jest po stacyjce.
Czyli w kostce zasilającej muszą być dwa stałe plusy i jeden po stacyjce.
dzięki za podpowiedzi
spróbuję dzisiaj pokombinować.
a jeszcze jedno pytanie :
bawił się ktoś może ze zmianą podświetlenia radyjka ( wszystkie kontrolki świecą na zielono a radio na czerwono)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum