Czy ktoś z Łodzi lub okolic orientuje się może, gdzie kupić DOBRĄ linkę od sprzęgła. Problem na pierwszy rzut oka jest błahy, ale jak sam ostatnio doświadczyłem jest bardzo poważny. Jakieś 2 tyg. temu urwała mi się linka od sprzęgła. Myślę normalna rzecz, należało jej się skoro prawdopodobnie była niewymieniana od początku życia mojego ventyla (rocznik 93). Poszedłem do sklepu, zakupiłem linkę z autoregulacją i myślę sobie, że po problemie (trochę się najeździłem, żeby ją w ogóle dostać). Nic bardziej mylnego. Okazało się, że wydali mi linkę do diesela i była za długa. Na szczęście udało się zamienić, niestety na taką z regulacją ręczną. Ta z kolei pojeździła ok. tygodnia, gdyż puściła obejma plastikowa która trzyma kołnierz w którym jest linka (swoją drogą kto wymyślił plastikową obejmę do takiej rzeczy!). I znów problem bo pedał wpada w podłogę i generalnie brak sprzęgła. Wczoraj dostałem upragnioną linkę z autoregulacją w przystępnej cenie (87 zł). Założyłem, linka się naprężyła, gitara. Przejechałem ok 5km i dupa linka znów puściła i jest luz. Pedał wypycha tylko do połowy, a ja znów nie mam jak jeździć. Jeśli ktoś może mi coś poradzić jaką linkę mam kupić i gdzie w Łodzi mogę coś takiego dostać (najlepiej chyba będzie, jeśli kupię oryginalną, chyba że mnie koszty przerosną) to proszę o POMOC!
Silnik: 1,8 90KM B+G Pomógł: 158 razy Wiek: 43 Dołączył: 05 Mar 2006 Posty: 12924 Skąd: Łódź
Wysłany: 2007-09-23, 20:35
mały, parę miesięcy temu przy okazji remontu silnika wyszło że moja linka jest do du... Kupiłem w Focie (jak wszystkie części ), nie była tania kosztowała niecałe 200 zł. Firma: SACHS z gwarancją, oczywiście bez żadnych ręcznych regulacji no i mieli na miejscu.
Wielkie dzięki spyro. Jeszcze jakbyś dał jakiś namiar na ten sklep, bo nie bardzo się orientuje gdzie to jest, a jutro z rana bym sobie tam podskoczył.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum