Dziś moje vento pierwszy raz mnie nie posłuchało. Rano odpalił bez zarzutu, podjechałem (ok 1000 metrów) na stację LPG i... na tym jego chęć do współpracy się skończyła. Do tej pory nie mialem zadnych problemów z rozruchem. Na zimno po nocy palił bez zarzutu, na ciepło również, czasami tylko miał mały problem własnie po przejechaniu kilku km ale zawsze odpalał. Dziś odmówił posłuszeństwa... Rozrusznik kręci, akumulator w porządku. Jutro z rana podholuje do mechanika, ciekawe co się stało? Może miał ktoś podobny problem?
Wysłany: 2007-11-26, 20:52 Re: odpalanie
mialem problem ale przy seacie zgasl i tyle i koniec poszla kopółka rozdzielacza zapłonu u ciebie też raczej to bedzie ja to sam wymienilem prosta sprawa
Silnik: 2.0 2E Pomógł: 8 razy Wiek: 47 Dołączył: 06 Mar 2006 Posty: 172 Skąd: K-Kożle
Wysłany: 2007-11-27, 11:48
wlasnie mialem ten sam problem , poszla kostka stacyjki , ale w bardzo ciekawy sposob, - wlaczam zaplon kontrolki swieca , krece na rozruszniku tez swieca ale.......okazalo sie ze swieca same kontrolki a prad nie plynie do zaplonu.czyli niby wszystko ok a zaplon bez pradu ,ale jaja myslalem za z siebie wyjde .....ale wlasnie wyjalem kostke i smierdzi bardzo spalenizna ,czyli do wymiany ...wlasnie jade kupic nowa.
Silnik: 1,8 90KM B+G Pomógł: 158 razy Wiek: 42 Dołączył: 05 Mar 2006 Posty: 12924 Skąd: Łódź
Wysłany: 2007-11-27, 16:17
oprócz opisywanych wyżej objawów jeszcze może być moduł oraz aparat zapłonowy - dokładnie tak miałem, wracaliśmy ze zlotu, normalnie do tej pory odpalał na dotyk, już w Łodzi podjechaliśmy z Gavlem na stacje benzynową, zatankowałem i już nie mogłem odpalić. Męczyłem się parę dni aż w końcu auto odholowałem do elektryka - co się okazało - aparat zapłonowy padł.
Wczoraj Venciak odebrany z warsztaciku, wymienili czujnik Halla, świece i pompę paliwową... Trochę mam "lżejszy" portfel ale trudno, mam nadzieję że zimę prześmigam bez innych poważnych usterek
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum