Wysłany: 2007-09-27, 09:52 Zamiana świateł na diody
Witam.
Chciałbym sobie przerobić wszystkie światła oprócz reflektorów na diody. Pytanie mam takie czy wie ktoś gdzie możnaby zgobyć całkowicie białe klosze na tylne światła?
Widziałęm dostępne przerócki ale chciałbym sam to zrobić i tylko kupić same białe szybki.
Mam nadzieje że wiecie o co mi biega...
Z góry dzieki za pomoc.
Silnik: 1,8 90KM B+G Pomógł: 158 razy Wiek: 43 Dołączył: 05 Mar 2006 Posty: 12924 Skąd: Łódź
Wysłany: 2007-09-28, 11:30
Kupa z tym roboty i brak atestu. Da sie jeździć, ale jak trafisz na służbiste to dowodzik CI zabiorą. Kiedyś widziałem w jakimś katalogu gotowce do Vento z ledami, ale cena była jakiś kosmos totalny.
Silnik: VR6
Wysłany: 2007-09-28, 12:04
NIE ZABIORA BO jak wezmei klosze od saeryjnych lamp to tam bedzie przeciez atsest na kloszu... wiec jak ladnie zrobi to bedzie wygladalo na oryginane lampyz atestem a nikt mu lampy rozbierac nei bedzie...
_________________ www.vwVento-Fans.com
...najlepsza strona i FORUM miłośników VW Vento!!
www.mapet-TUNING.com
Strona i sklep dla pasjonatów tuningu...
zawieszenia sport, lampy, grille, dystanse, śruby i inne
Silnik: 1,8 90KM B+G Pomógł: 158 razy Wiek: 43 Dołączył: 05 Mar 2006 Posty: 12924 Skąd: Łódź
Wysłany: 2007-09-28, 14:01
w ten sposób to jasne, że nie zabiorą, ja mówiłem sytuacji że od początku d końca zrobi je sam, chociaż czy to możliwe samemu zrobić sam klosz... Chyba nie...
Wysłany: 2007-09-28, 14:29
Wiem, kiedyś nawet za Tobą jechałem, kupę lat temu: zielony golf 2 z takimi dziwnymi światłami właśnie, nawet fotę trzasnąłem komórką, a no i było napisane właśnie mapetovwóz czy jakoś tak, ale wtedy to sie nawet nie znaliśmy poza tym pewnie nie wiedziałeś wtedy że ventke kupisz kiedykolwiek Musze poszukać tej fotki.
powiem ci szczerze kolego , zejuz sam na ten temat myslalem i juz nawt mam gotowy projekt , tyle ze problem jet wlsnie z bialymi szklami .
a zaadoptowanie od lexsa tez nie bardzo sie nada bo inny profil szkla maja .
mozna kupic gotowe uklady ledowe ktore sie montujetak jak mial mapet w golfie .
tyle ze to te troszke dlubania .
problem się troche rozwiązał. Zamiast zmieniać klosze na białe poprostu kupię żarówki ledowe. nie będzie to efektowne w standardowych kloszach ale będzie energooszczędne i będzie pracować dłuzej niż zwykłe żarówki. To moje pierwsze auto i zaczynam sie rzucać z motyką na słońce
Tak jak pisałem chodzi o coś takiego:
http://www.allegro.pl/ite...wuwloknowa.html
to nie będzie efektowne ale ma być funkcjonalne. Dłuzsze życie, wiecej energii a to się przyda zwłaszcza w zimie przy tak starym, jak mój samochodzie. Wiem. potem może sobie załatwie takie klosze jak widać w jednej z sygnatur (biało-czerwona). Jestem maniakiem ulepszania ale nie preferuje neonów pod podwoziem ani ekstra świateł. Mnie berdzie interesuje jak odciązyc układ elektryczny. Gdyby była taka możliwośc to zastanawiałbym się nad żarówkami led w reflektorach jako światła mijania i długie ale nie widziałem żeby coś takiego sprzedawali. Poza tym zwykłe żarówki białe mają tak na prawde kolor "kremowy" a ja takiego nie cierpie. ledy białe sa po prostu białe. Do tego przy arówkach led jest dodatkowy plus: jak Wam klosz ktoś rozbije to kleicie białą taśmą a światła i tak będą w odpowiednim kolorze.(oczywiscie mówię o sytuacji awaryjnej do wymiany kloszy) bardziej wole efekty w kabinie. tam może pokusze sie o jakieś bajery...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum