Witam
Posiadam sportowe spręzyny o oznaczeniach;
PRZÓD: 200.630 VA/46 15/99
TYŁ 200.630 HA/46 15/99 oraz 200.630 HA/906 02/00 FalboP
Jest może ktoś w stanie mi powiedzieć czy wejdą do Vento 93r 1,8 oraz o ile obniżają
pozdro
MAPET, dowiedziałem się że pochodza od Golfa III więc powinny posaowac od Vento tylko teraz pozostaje kwestia o ile obniżają bo jak o 60mm to dam sobie spokój bo jak dla mnie za nisko będzie
Silnik: VR6
Wysłany: 2007-10-04, 18:39
po 1 to byly 2 rodzaje sprezyn do rocnzika 94 i po rocnziku 94 jesli chodzi o przod.. poza tym do poki nie zalozysz na auto ich to nie dowiesz sie.. w ogole jaka cene?
_________________ www.vwVento-Fans.com
...najlepsza strona i FORUM miłośników VW Vento!!
www.mapet-TUNING.com
Strona i sklep dla pasjonatów tuningu...
zawieszenia sport, lampy, grille, dystanse, śruby i inne
aha w przyszlym tygodniu jade je zalożyc więc zobaczymy co i jak , ja dałem 75zł na allegro za4szt(licytacja) używki ale lakier i numer spręzyn nie powycierany po Polsce nie jeździły pozdro
MAPET o geometrii pamiętam dziś założyłem sprężyny na tył i obnizyły mi o 40mm czyli tak jak chciałem komfort już nie ten ale za to wygląd :D
[ Dodano: 2007-10-19, 20:23 ]
Założyłem na przód sprężyny ale okazało się że obniżają o 60mm jak dal mnie za nisko i moge odsprzedac komplecik przód o 60mm tył o 40mm w bardzo dobrym stanie a najlepiej zamienie na spręzyny obniżające przód o 40mm w weekend podrzuce foty
pozdro
[ Dodano: 2007-10-19, 20:26 ]
do Ventyla z 93r pasowały
[ Dodano: 2007-12-15, 19:46 ]
... amorki przód seria - założyłem sprężyny (-60mm względem serii) z ciekawości jak będzie sie jeździło
ODRADZAM buja jak na statku ...;)
witam!mam pytanie jezdze vedka 93 w automacie wszystko gra ale zdaje mi sie ze tylek mojej vedki za bardzo siedzi.nawet jak stoi pusty wyglada jakby byl zaladowany.bylem u mechanika i powiedzial ze wszystko jest ok i jak chce to moge mu troche tyl podniesc.ale zastanawiam sie czy to nie zakloci pracy jakis elementow?doradzcie cos np.jak moge go podniesc to o ile,co mam tam wsadzic sprezyny czy jakies gumy(tak slyszalem).widze na waszych zdjeciach ze vedka lepiej wyglada jak jest z tylu troche wyzsza i tez tak chce.z gory dziekowa.
Silnik: ... Pomógł: 302 razy Dołączył: 18 Mar 2006 Posty: 10606 Skąd: ...
Wysłany: 2008-02-15, 17:25
vedka 93 napisał/a:
doradzcie cos np.jak moge go podniesc to o ile,co mam tam wsadzic sprezyny czy jakies gumy(tak slyszalem).widze na waszych zdjeciach ze vedka lepiej wyglada jak jest z tylu troche wyzsza i tez tak chce
Wysłany: 2008-03-09, 02:09
a co sądzicie o tych sprężynach http://www.autotuningshop...ro-kit-vw-vento
miał ktoś z nimi styczność? czy można je założyć do standardowych amorów i jaki dadzą obniżenie, bo nie zawsze -30 da właśnie tyle...
Wysłany: 2008-03-17, 00:24
A kto mi powie na co mam zwrócić uwage przy kupowaniu używanego gwintu? mam do kupienia używke FK ale ni cholery nie wiem jak sprawdzić czy jest dobre, a nie da rady oddać...
Wysłany: 2008-03-17, 00:42
no widzisz a mnie odpisał że nie wie czy jest dobry bo się na tym nie zna... ok, w takim razie czekam na coś innego, no chyba że uzbieram coś więcej kasy (narazie się na koła wykosztowałem) to kupie nowe FK, coś koło 2tys kosztuje...
Silnik: VR6
Wysłany: 2008-03-17, 00:48
wiesz.. mnie koles zna z forum golfa to mi odpisal jak odpisal wiaddomo ze na allgro napisze ze czesc uzywan ai nei zna tsanu i tyle wiekszosc tak sprzedaje ja tez jak nei jestem pewien to mowei ze nei znam stanu no bo co... nie bede ludziom wpieral ze dobry
_________________ www.vwVento-Fans.com
...najlepsza strona i FORUM miłośników VW Vento!!
www.mapet-TUNING.com
Strona i sklep dla pasjonatów tuningu...
zawieszenia sport, lampy, grille, dystanse, śruby i inne
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum