Wysłany: 2007-10-17, 10:41 Szarpanie przy ruszaniu (obr.ok2000 2200)
Witam! Posiadam Ventko (1.8 90KM, 92r. B+LPG) od 2 miesiecy i jeszcze dobrze niejestem w nim rozeznany! Potrzebuje pomocy doswiadczonych właścicieli! Mój problem polega na tym, ze podczas ruszania samochód zaczyna szarpac jakby brakowało mu paliwa! Dzieje sie tak i na benzynie i na gazie! kiedy dodam gazy normalnie sie zbiera i sunie do przodu! Wymieniłem świece, przewody, kopułkę, palec, ale nic mi to nie dało... prosze o pomoc!
Moje przypuszczenie padają na sonde (mogła odmówic posłuszenstwa) albo przepustnica! w danych obrotach moze jej nie otwierac w odpowiednim stopniu isie dławi! (bardzo denerwujące to jest bo wygląda jakbym robił "zajaczki" na karzdym skrzyzowaniu), idąc dalej czy to moze byc wina sprzęgła?? (ale nie wydaje mi sie)
Hmmm przekoam sie o Tym po wyniku badania na komputerze u mechanika! jeśli takowe jest mozliwe... bo cos słyszałem ze nie wszystkie da sie podłaczyc a niewiem jak mam to rozpoznac czy sie da czy nie!
zauwazyłem cos takiego że jeżeli powoli rusze i mam puszczone sprzęgło to i tak mam taki efekt kiedy dochdodzi do 2200 obrotów silnika!
to samo dzieje sie na biegu 2 przy tym samym zakresie obrotów ale jest mniej odczuwalne!
nie byłem na komputerze(chciałem kupić sobie własny sprzęcik ale zabrakło funduszy ) znalazłem inna przyczyne! pęknieta(rozerwana) guma miedzy wtryskiem a kolektorem! łapie lewe powietrze i nie dostaje wystarczajacej ilosci paliwa!
[ Dodano: 2007-11-22, 20:51 ]
Rozwiązaniem była podstawa wtrysku! juz wszystko jest jak nalezy:)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum