Witam, mam problem z radiem, które w ogóle nie odbiera. Nie to że słabo odbiera jakąś stację. Słychać same szumy i nic więcej, nie wyszukuje żadnej stacji. Nie mam pojęcia czy to jest problem ze wzmacniaczem antenowym czy coś innego. Czy muszę jakoś podłączyć zasilanie do tego wzmacniacza czy samo podłączenie anteny do radia wystarcza?
W poradach widziałem że taki separator ( jak w linku poniżej) dostarcza napięcie do anteny, ale czy to wystarczy żeby radio odbierało?
Rozumiem że ten czarny zaznaczony strzałkami to zasilanie wzmacniacza.
No ja u siebie widziałem tylko jeden kabelek dochodzący do anteny. Może ktoś przy tym grzebał bo kable przy kostkach są porozłączane.
Mógłbyś powiedzieć gdzie ten czarny podłączyć? pod +12 V ?
rzeczywiście, dokopałem sie do tego kabelka. Jednak chyba nie w tym tkwił problem. Posiadam przejściówkę do radia. Przypadkiem dotknąłem kablem antenowym bolca z radia i zaczęło grać. jednak z przejściówką nie gra. Gdy dotknę ścianką wtyczki przejściówki do bolca wystającego z radia to działa, a chyba nie tak powinno to działać...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum