Wysłany: 2007-11-19, 12:13 silnik pracuje nierówno
Rano po odpaleniu na benzynie silnik pare sekund pracuje równo a póżniej zaczyna się dusić, pracuje tak jakby na trzech garach. Na gazie wszystko jest ok. Sondę lambda już wymieniłem i nić nie pomogło. Może to wina jakiegoś czujnika? Porszę o pomoć
Silnik: ... Pomógł: 302 razy Dołączył: 18 Mar 2006 Posty: 10606 Skąd: ...
Wysłany: 2007-11-19, 12:39
pem napisał/a:
Może wiesz jak sprawdzić czy ten czujnik sp
Spróbuj go odłączyć....poprostu wyciągnij wtyczkę i obczaj czy będzie jakaś różnica. A po rozgrzaniu jaka temperaturę podaje zegar???
Ale być może jest coś nie tak z wtryskiem....
Ja też to przechodziłem a mianowicie po odpalenie na benzynie chodził nie równo i się dusił po przełączeniu na gaz wszystko przechodziło. Wystarczyło nawet na sekunde przerzuicic na gaz a potem znowu na benzynę i było juz ok. Pomogło to ze przegoniłem go kilka kilometrów na benzynie i wszystko wróciło do normy i od tej pory zawszy gdy odpalam na zimnym silniku to pozwalam żeby troche dłuzej pochodził sobie na benzynie a potem na gas.
[ Dodano: 2007-11-21, 16:03 ]
Poczytałem trochę forum i wnioskuje żę to może być wina wtrysku lub poduszki pod wtryskiem. Jak sprawdzić czy to wina poduszki? Czujnik temperatury mam sprawny.
Dodam że spalanie na benzynie jest bardz duże.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum