Wysłany: 2007-12-12, 16:41 luzna dzwignia zmiany biegow
Witajcie,
Dzisiaj czolgam sie z rana do warsztatu gdy w pewnym momencie cos mnie zaniepokoilo. Otoz dzwognia zmiany biegow ma dosyc powazne luzy, ot lata sobie na boki [po 1-2 cm na kazda ze stron] bez wzgledu na wlaczony bieg.
Sprzeglo chyba jeszcze jest [bierze u gory], ale nie auwazylem roznicy zmieniajac biegi z wcisnietym sprzeglem a robiac to bez niego.
Coz sie moglo znowu skaszanic?
Mechanik chwile sie przejechal, pozminial biegi, ale nic konkretnego nie powiedzial
Silnik: ... Pomógł: 302 razy Dołączył: 18 Mar 2006 Posty: 10606 Skąd: ...
Wysłany: 2007-12-13, 19:19
fiDELL napisał/a:
zestaw naprawczy z IC pomoze?
Kurcze, tego nie wiem, bo ewego zestawu nie widziałem. Sam zestaw chyba obejmuje tylko te pierdoły tu przy skrzyni a wydaje mi się że problem tkwi tuż przy drążku, a dokładniej mówiąc pod drążkiem.
fiDELL napisał/a:
A jakze, nawet lepiej niz ze sprzeglem, język
A co, nie powinny?
mechanikiem nie jestem ale biegi piwinny zazwyczaj wchodzić po wciśnięciu sprzęgła...
Kurcze, tego nie wiem, bo ewego zestawu nie widziałem. Sam zestaw chyba obejmuje tylko te pierdoły tu przy skrzyni a wydaje mi się że problem tkwi tuż przy drążku, a dokładniej mówiąc pod drążkiem.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum