Wysłany: 2007-12-25, 20:09 Dlaczego nie dzialaja ikony emocji ?
Mam pytanie!Dlaczego nie moge przy pisaniu odpowiedzi na posty uzywac ikonek emocji,i dlaczego brakuje mi opcji tych w gornym prawym rogu jak cos napisze (cytuj,ignoruj i tej trzeciej)mam tylko 1 edytuj.Czy to moja wina czegos nie odpalilem ,czy moze cos jeszcze innego?Prosze o pomoc!!!
Silnik: TDI 1Z+ Pomógł: 52 razy Wiek: 44 Dołączył: 10 Mar 2006 Posty: 3284 Skąd: Pruszcz Gdański
Wysłany: 2007-12-25, 23:21
hmmmm
u mnie wszystko działa bez żadnego problemu
a nie masz żadnych emotów czy jakieś dziwne znaczki zamiast nich widzisz?
czasem wystarczy po prostu odświeżyć stronę i wtedy się pojawią
a jak nie pomoże to wrzuć może zrzucik ekranu jak to u Ciebie wygląda to będziemy kombinować co i jak
Zamias postaci ikonki pojawia sie jej nazwa i tak dalej... dzieje sie tak od samego poczatku nigdy nie moglem wykozystac tych ikonek ani opcji cytuj.
[ Dodano: 2007-12-25, 23:42 ]
Ikony zaczely dzialac ale opcja cytuj chyba nie,dalej nie pojawiaja sie przy moich postach
[ Dodano: 2007-12-25, 23:50 ]
W prawym rogu mam tylo jeden dymek z napisem edytuj, a przy waszych widze zawsze 3 dymki?Dlaczego?A z tym rzuceniem strony to moze byc problem bo nie wiem jak.Przepraszam!
To naprawde moze byc wina przegladarki? Wszystko inne dziala luks! Wczoraj zadzialaly ikony a dzis znow zdechly!Ale najwazniejsze ze moge popisac z wami nawet bez ikonek jest super!!!
Silnik: TDI 1Z+ Pomógł: 52 razy Wiek: 44 Dołączył: 10 Mar 2006 Posty: 3284 Skąd: Pruszcz Gdański
Wysłany: 2007-12-27, 21:24
krzeszak to jest prawdopodobne że to wina przeglądarki.
Widzę że korzystasz z Firefoxa więc w takim razie zobacz czy to samo dzieje się w IE.
A co do zrzutów ekranu to nie jest to nic trudnego
Ustawiasz sobie po prostu na ekranie to co chcesz pokazać i wciskasz na klawiaturze klawisz "PRINT SCREEN". Następnie otwierasz jakiś program graficzny (np. standardowy widowsowski PAINT) i wklejasz ten zrzut ekranu który zrobiłeś poleceniem Edycja-->Wklej albo skrótem klawiszowym CTRL+V. Potem tylko Plik--->Zapisz jako... i zapisujesz sobie plik graficzny gdzieś na dysku. A potem najlepiej za pomocą stronki www.fotosik.pl wrzucasz ten obrazek na forum a my staramy się Tobie pomóc
Nieraz jak goszcze na forum u MAPETA zauwazylem ze tam tez nie mam mozliwosci kozystania z tych opcji.Wczesniej mialem standardowa przeglodarke internet explorer i tez byla lipa.
A za przepis na zrzutke dziekuje sprubuje cos zadzialac na spokojnie przy chwili czasu.
Pozdrawiam!!!
jakiś błąd pkazuje podczas wysyłania postu coś tego typu
[ Dodano: 09-01-2008, 17:59 ]
Error geting users post stat
DEBUG MODE
SQL Error : 1054 Unknown column 'g.group_id' in 'on clause'
SELECT ug.user_id, g.group_id as g_id, g.group_name , u.user_posts, g.group_count FROM phpbb_groups g, phpbb_users u LEFT JOIN phpbb_user_group ug ON g.group_id = ug.group_id AND ug.user_id = 279 WHERE u.user_id = 279 AND g.group_single_user = 0 AND g.group_count_enable = 1 AND g.group_moderator <> 279
Line : 1090
File : posting.php
Jeśli nie potrafisz znaleźć rozwiązania tego problemu,
możesz spróbować poszukać, lub zadać pytanie na forum: http://przemo.org/phpBB2/forum
Silnik: 1.8 90KM Pomógł: 10 razy Wiek: 48 Dołączył: 09 Mar 2006 Posty: 1226 Skąd: SZAMOTULY
Wysłany: 2008-01-09, 23:07
mnie tez cos takiego zaczelo wywalac
[ Dodano: 2008-01-09, 23:07 ]
Error geting users post stat
DEBUG MODE
SQL Error : 1054 Unknown column 'g.group_id' in 'on clause'
SELECT ug.user_id, g.group_id as g_id, g.group_name , u.user_posts, g.group_count FROM phpbb_groups g, phpbb_users u LEFT JOIN phpbb_user_group ug ON g.group_id = ug.group_id AND ug.user_id = 34 WHERE u.user_id = 34 AND g.group_single_user = 0 AND g.group_count_enable = 1 AND g.group_moderator <> 34
Line : 1090
File : posting.php
Jeśli nie potrafisz znaleźć rozwiązania tego problemu,
możesz spróbować poszukać, lub zadać pytanie na forum: http://przemo.org/phpBB2/forum
_________________ ŻYCIE BEZ SILNIKÓW SPALINOWYCH BYŁO BY NUDNE! I NIE TYLKO
CZY ZA KAZDYM RAZEM JAK CHCESZ DOLACZYC IKONKI TRZEBA JE WLANCZAC W OPCJACH CZY JAK TO JEST?RAZ ZADZIALALY I ZNOWU NIE O CO W TYM CHODZI? :rotfl: :rotfl:
Ostatnio zmieniony przez krzeszak 2008-02-17, 15:50, w całości zmieniany 1 raz
chodzi chyba o to, że od emotki musi być przerwa - spacja, żeby wpisać jakieś zdanie, i żeby ta ikonka emotek się wyświetliła. Chyba o to tu chodzi. Na przykład: ble ble ble :tazz:nie działa. ble ble ble działa
Silnik: 1,8 90KM B+G Pomógł: 158 razy Wiek: 43 Dołączył: 05 Mar 2006 Posty: 12924 Skąd: Łódź
Wysłany: 2008-02-18, 01:22
no co ty, nic ruszałem, słowo harcerza (którym nigdy nie byłem), więc słowo Ventomaniaka Poważnie nic nie ruszałem, więc nie wiem co sie u Ciebie dzieje z tymi emotikonami...
Co do szybkiej odpowiedzi to masz rację, jej używam zazwyczaj bo jest szybsza No chyba że produkuję sie dłużej wtedy normalnej używam Swoją droga musimy z Gavlem zrobić wreszcie porządek z emotikonami bo mnie osobiście szlag trafia widząc na początku klaskanie, żabę i inne zbędny emoty...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum