czy nadmiernie zużyte klocki hamulcowe lub tarcze któregoś z kół samochodu mogą powodować włączanie się kontrolki ABS, czy też takie nadmierne zużycie nie może powodować wyłączania układu ABS
Silnik: VR6
Wysłany: 2006-04-25, 12:56
podepnij pod kompa i juz.. moze rto byc kabel czujnik itp.. tak zawsze sie mowi ale u mnei poszedl np elektrozawor pompy czy cos takeigo .. bede robil w ta sobote.. koszt 150zl
_________________ www.vwVento-Fans.com
...najlepsza strona i FORUM miłośników VW Vento!!
www.mapet-TUNING.com
Strona i sklep dla pasjonatów tuningu...
zawieszenia sport, lampy, grille, dystanse, śruby i inne
Już dzisiaj dzwoniłem do elektronika samochodowego i bez problemu ma zdjagnozować mi przyczynę, tylko nie mam na razie czasu i muszę najpierw znależć czas by do niego pojechać. dzięki za dobre rady. jak to zrobię to napiszę co było przyczyną i ja to zrobiłem. Za pełna diagnozę chce 50 zł ( tak dla informacji) pozdrawiam !
sprawdziłem na Vag-u podobno nie działa tylni prawy czujnik, teraz poszukuję takiego za dobrą czyli niską cenę. Jakby ktoś wiedział coś na ten temat proszę o cynk lub link na Allegro. Dodałem ten temat do działu poszukiwanych części-pozdrawiam
Dzięki, te już sprawdzałem, wymontuję ten niesprawny i na spokojnie zorientuję się w możliwosi zakupu takiego gdzieś jeszcze w innych miejscach, może na allegro znajdzie się coś tańszego. A jak nie to zawsze można kupić za taką cenę. Aha a czy rzecz wymaga zakupu samego czujnika, czy też najlepiej kupić wraz z przewodami jak to jest z tym. Przednie czujniki chodzą na Allegro nawet za 30 zł a tylnich raczej poniżej 80 ciężko znaleźć. Pozdrawiam i dziękuję.
Silnik: 1,8 90KM B+G Pomógł: 158 razy Wiek: 43 Dołączył: 05 Mar 2006 Posty: 12924 Skąd: Łódź
Wysłany: 2006-05-14, 12:11
tylnich jeszcze nie wymieniałem jak narazie więc nie wiem, ale myślę, że lepiej wymienić wraz z kblem, napewno na dłużej wystarczy...
Tylnie rzeczywiście są dużo droższe niż przednie, ale powiem Ci, że nowy orginalny czujnik na przód w sklepie kosztuje 185 zł za sztukę... Zastanawiam się skąd oni biorą te czujniki, że sprzedają je po 30 zł/szt jeszcze na tym zarabiając...
Silnik: 1,8 90KM B+G Pomógł: 158 razy Wiek: 43 Dołączył: 05 Mar 2006 Posty: 12924 Skąd: Łódź
Wysłany: 2006-05-28, 09:52
Mój mechanik kupił ostatnio po 20 zł za sztukę, niby oryginalesy. Przywiózł je ze Śląska, tam podobno zalany jest cały rynek tanimi czujnikami abs'u i są dosłownie wszdzie...
Silnik: 1.8 90KM Pomógł: 10 razy Wiek: 48 Dołączył: 09 Mar 2006 Posty: 1226 Skąd: SZAMOTULY
Wysłany: 2006-05-28, 10:39
no sie zgodze ze orginal tylko wyprodukowany w chinach albo w podobnych krajach przeciez tam robia najtansze podzespoly elektroniczne ostatnio kupilem jakies tam wycieraczki do peugeota i fakt pisze ze francuskie orginal ale na dole drobnym drukiem pisze wyprodukowano w made in china dla tego koncernu
_________________ ŻYCIE BEZ SILNIKÓW SPALINOWYCH BYŁO BY NUDNE! I NIE TYLKO
mam własnie ten problem z ABS-em, raz na 10 włączeń samochodu nie świeci się ABS i wtedy jest w aucie, a tak to cały czas świeci i go nie ma, podejrzewacie również czujniki? w których kołach są te czujniki abym sprawdzil?
_________________ Vento z sercem TDi
Vento do końca moich dni
Wysłany: 2007-11-21, 10:57
Najprościej weź miernikiem je potraktuj, najprawdopodobniej trzasnął CI któryś czujnik, na szczęście nadal są bardzo tanie na Allegro.
Jesli to kabel to kicha na maxa, bo dostępne tylko w oryginale i bardzo drogie, chyba że używkę wyrwiesz, choć i te nie są tanie.
Wysłany: 2007-11-21, 11:33
MAPET napisał/a:
slabo szukasz
wiesz jak szukam bo robisz to samo codziennie
Ale jak przez pół roku nie było wogóle to jak się pojawiły nie marudziłem tylko brałem. Lepiej stówę jak 300 w ASO, a teraz jest jednak sporo aukcji z całymi autami na części i jest w czym wybierać...
Wysłany: 2007-11-21, 11:42
MAPET, ja szukałem ponad rok temu, teraz to jest co innego.
Poza tym jak kupiłem fele też twierdziłeś że drogo i że opony takie drogie, a jak szukałem kolejnego kompletu to jakoś nikt taniej nie potrafił załatwić...
Silnik: VR6
Wysłany: 2007-11-21, 11:47
fele nei kupieles bardzo drogo przyznalem to jak zerknalem na 4x100 ale kupiles w cenie normalnej bez rewelacji! ok nie ma sensu ciagnac tematu allegro
_________________ www.vwVento-Fans.com
...najlepsza strona i FORUM miłośników VW Vento!!
www.mapet-TUNING.com
Strona i sklep dla pasjonatów tuningu...
zawieszenia sport, lampy, grille, dystanse, śruby i inne
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum