Wysłany: 2008-01-19, 21:15 2 pytania w jednym poscie
witam, mam dwa pytania odnosnie wenciocha, chce zmienić filtry, powietrza wiem gdzie jest ale czy jest cos takiego jak przeciwpyłkowy kabinowy jesli tak to gdzie, a kolejne pytanie to, dlaczego często mam tak ze jak zapalam to przeważnie nieudaje mi sie za pierwszym razem tylko musze przekręcic stacyjke i zapalic jeszcze raz, nieraz uda mi sie zapalić za pierwszym razem lub 2 lub nawet 3, co jest tego przyczyną?
Zeby dostać się do filtra kabinowego musisz zdiąć plastiki pod szybą , filtr masz z prawej strony.Co to drugiego pytania hmm może swiece , kable zapłonowe ?
Silnik: TDI 1Z+ Pomógł: 52 razy Wiek: 44 Dołączył: 10 Mar 2006 Posty: 3284 Skąd: Pruszcz Gdański
Wysłany: 2008-01-20, 11:08
miha napisał/a:
Bo u mnie po 80 zł są takie filtry
80 zł??
to co to ze złota są te filtry?
ja ostatnio kupowałem po ok. 20 ale tylko dlatego że nie chciało mi się nigdzie indziej jeździć i szukać i kupiłem w pierwszym sklepie do którego wszedłem
Pomógł: 3 razy Wiek: 38 Dołączył: 02 Maj 2007 Posty: 152 Skąd: Sanok
Wysłany: 2008-01-20, 11:25
Dżyzys 80 zł za filtr?????????? to on chya węglowy jest......
Zwykły filtr kosztuje 10-16 zł.
A warto kupić bo powietrze w aucie całkiem inne.
Tylko przy wymianie trzeba uważać żeby żadne paprochy niw wpadły do przewodów wentylacyjnych bo wyleca nam prosto w twarz:):) Mi tak kilka liści wpadło i jak dałem nawiewy na 4 to dostałem po pyszczku zmilonymi liścmi
_________________ VENTO - najlepszy przyjaciel czlowieka
Oczywiście że węglowy,bo on naprawde skuteczniej o wiele oczyszcza powietrze niż zwykły.Gdy na węglowym wiedziemy gdzieś gdzie śmierdzi gnojówka to w aucie tego nieodczujemy. A zwykły filtr tego nie odwiltruje. Oczywiście przy zamknietych szybach.
Aż mnie zdziwiło gdy okazuje sie że kupujecie zwykły filtr kabinowy.On oczyszcza tylko mechaniczne zabrudzenia powietrza, a bakterie i smród przez niego przelatują do wewnątrz.
JAK STANIESZ Z PRZODU SAMOCZODU TO FILTR PYLOWY MASZ Z LEWEJ STRONY NA PODZYBIU NA 100% NAPEWNO BEDZIE WIDAC ZJECHANE ZAPINKI ,SCIAGASZ PLASTIK DO POLOWY AUTA I MASZ FILTR
Silnik: 1,8 ABS 90 K Pomógł: 4 razy Wiek: 47 Dołączył: 06 Maj 2007 Posty: 334 Skąd: Skarzysko Kamienna
Wysłany: 2008-01-21, 08:39
miha napisał/a:
Oczywiście że węglowy,bo on naprawde skuteczniej o wiele oczyszcza powietrze niż zwykły.Gdy na węglowym wiedziemy gdzieś gdzie śmierdzi gnojówka to w aucie tego nieodczujemy. A zwykły filtr tego nie odwiltruje. Oczywiście przy zamknietych szybach.
Aż mnie zdziwiło gdy okazuje sie że kupujecie zwykły filtr kabinowy.On oczyszcza tylko mechaniczne zabrudzenia powietrza, a bakterie i smród przez niego przelatują do wewnątrz.
To po co jezdzic tam gdzie gnojowka?Ja tam wole dac 10 zl i gnojowki nie filtrowac
_________________ Na początku był chaos potem ktoś stworzył VENTO...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum