witam, jestem tu 1 raz, od wczoraj mam wento z silnikiem 1,8 pb rok koniec 93, w kluczyku mam przycisk chyba do cz ale niedziała ,rozebrałem go i w środku jest sprężynka jakas blaszka i dioda, domyslam sie ze musi tez tam być bateria , jeśli tak to jaka ona ma tam być? , kolejna sprawa podczas zapalania za 1 razem nieodpale musze przekręcic kluczyk i dopiero za 2 mi zapali , co to może być?
Silnik: 1,8 90KM B+G Pomógł: 158 razy Wiek: 43 Dołączył: 05 Mar 2006 Posty: 12924 Skąd: Łódź
Wysłany: 2008-01-18, 11:22
waldi-1, to jest przycisk nie od zamka a od podświetlenia, jak wymienisz baterię to przy przycśnięcie tego przycisku będziesz mógł oświetlić sobie zamek co by w niego utrafić w nocy...
kontrolki niegasna , a co do baterii to kupiłem taka jak pisaliscie, ale cos jest chyba zawielka do tego gniazda w kluczyku, ma ktoś moze zdjęcia jak to jest złożone ?
Waldi w poradach jest instrukcja jak zmienic podswietlanie na diode tam pokazane jest dokladnie jak pokoleji zlozyc wiec poczytaj , a ja ci powiem ze najlepiej odpusc sobie orginalne podswietlenie z zarowka bo to wielka lipa swieci tak jak by bateria byla padnieta mimo ze nowa wlozysz. Porazka!!!! poczytaj porade i przerub na diode a koszt tak smieszny ze szkoda mowic ja tak zrobilem i teraz juz rok mam i swieci az niebiesko I niema porownania z zarowka!
dodam tylko ze jak zastosujesz diode to orginalna bateria niepasi ja dalem tak jak pisze w poradzie 2 baterie 1.5V a ich symbol to L1131 ale w sklepie jak nie bedzie mial o idetycznym symbolu to wyciagnie knige i da ci zamienik o inym numeze ale idetycznych wlasciwosciach najlepiej idz do zegarmiszcza i niebiez tych po 10 zl besens ja wziolem najtansze i rok juz swiece!
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum