Pomógł: 11 razy Wiek: 43 Dołączył: 07 Mar 2006 Posty: 1539 Skąd: Jabłonna
Wysłany: 2006-05-16, 20:47 Grill z Golfa GTI do Venciaka
Pomyslalem o tym jak tylko zobaczylem nowego Golfa GTI. Bedzie to wymagalo oczywiscie tzw Custom Made, ale moze sie uda. Bede rzezbil w metalu i moze moze. Jak wiecie mam calego czarnego ventyla. Ale jestem juz coraz blizej, powoli sie zbieram zeby go lekko przerobic. Chociaz sie lekko boje, co to wyjdzie. Powiedzcie co o tym sadzicie
Ma byc lekki tunnig:
- zaciski i bebny na czerono
- czarne dywaniki z czeronym nadukiem VENTO 1,9 TDI
- grill tak jak w Golfie GTI - siateczka ale bez znaczka VW + czerona obwoluta + czerwony znaczek TDI
Silnik: ABA Pomógł: 21 razy Wiek: 47 Dołączył: 07 Mar 2006 Posty: 505 Skąd: Nowogard
Wysłany: 2006-05-17, 10:35
Masz Czarnego wentylka to napewno będzie już jakiś efekt . Ale aby temu troszke pomuc to możesz jescze obkleić go listwą hromowaną i grila , boczki auta , tylną klape na dole . Wtedy to już lekki wypasik , no chyba ze wolisz zostawić go w całosci czarnego. Kovval kombinuj i pokazuj fotki ocenimy
Silnik: VR6
Wysłany: 2006-05-17, 12:44
heh koval powiem ci ze mam tenb sam pomysl.. tzn podbny... ale nie wiem czy bede robil.. tzn chodzi o ten sam czerowny pasek na frillu ale jeszcze nie wiem na 100% powodzenia w modyfikacji...
_________________ www.vwVento-Fans.com
...najlepsza strona i FORUM miłośników VW Vento!!
www.mapet-TUNING.com
Strona i sklep dla pasjonatów tuningu...
zawieszenia sport, lampy, grille, dystanse, śruby i inne
Silnik: ABA Pomógł: 21 razy Wiek: 47 Dołączył: 07 Mar 2006 Posty: 505 Skąd: Nowogard
Wysłany: 2006-05-18, 21:28
Auto z grilem bez znaczka zupełnie inaczej się widzi , odrazu widać ze z autem jest coś nie tak ( tuning) :wink: Dodaje uroku i wyróżnia cie z tłumu aut ., mi się podoba taki gril jak jest w Golfie GTi V
Silnik: 1,8 90KM B+G Pomógł: 158 razy Wiek: 43 Dołączył: 05 Mar 2006 Posty: 12924 Skąd: Łódź
Wysłany: 2006-05-18, 21:50
To prawda, grill bez znaczka wygląda zupełnie inaczej, dodaje autu charakteru. Strasznie żałuje, że jak wymieniałem u siebie grillik nie kupiłem tego bez znaczka, ale wtedy gnojek byłem i nie myślałem o bajerach:-)
Silnik: 1,8 90KM B+G Pomógł: 158 razy Wiek: 43 Dołączył: 05 Mar 2006 Posty: 12924 Skąd: Łódź
Wysłany: 2006-05-22, 19:06
No jasne, już wcześniej apelowałem do Was, że jak robicie coś w autku to róbcie fotki, mały opis i prześlijcie mailem do mnie, a ja umieszczę wdziale porady...
ja mialem kawalki z siatki ze zderzaka z mondeo - poki nie padlo przechodzilo metamorfoze rozniez hehe
ok, jak tylko bede mial chwile to przygotuje zdejcia, opis, i podesle - zdjecia robilem w trakcie roboty, bo jakos juz tak mam ze jak cos robie to dokumentuje od razu
Pomógł: 1 raz Dołączył: 06 Mar 2006 Posty: 53 Skąd: Warszawa/Ursus
Wysłany: 2006-05-30, 00:42
ja dzisiaj roblem sobie dirty grill...hehe 7 godzin roboty ale jest gotowe. wyszlo calkiem calkiem nawet, tylko musialem sie niezle naszpachlowac zeby nie bylo sladu po znaczku. jeszcze tylko lakier i bedzie git. pozdro :wink:
_________________ ...::FURA JEST NIEZŁA I TURLA FELE::...
Pomógł: 1 raz Dołączył: 06 Mar 2006 Posty: 53 Skąd: Warszawa/Ursus
Wysłany: 2006-05-30, 22:12
bede mial lakier dopiero w poniedzialek bo nie bylo akurat LC6P jak pomaluje to na pewno wrzuce. pozdro
[ Dodano: 2006-05-30, 22:13 ]
a tak poza tym to ostatnio dolozylem do diodek neonki nad pedaly i u pasarzea. musze powiedziec ze jak na koszt 35zl to wyglada to kozacko
_________________ ...::FURA JEST NIEZŁA I TURLA FELE::...
Wysłany: 2006-06-04, 17:32
no przez sobotke poszuralem butem przy venciaku. jedyny minus - zona wsciekla a tak to same plusy.
1. pozbylem sie zalazkow rdzy z nadkoli
2. blacharka podwozia byla grana. radze zajrzec pod swoje furki moze sie okazac mokro. zresza spyro kiedys o tym juz sie rozpisywal kiedys. ja mialem problem z kanalikami odprowadzajacymi wode. poprostu guma sparciala, woda, wilgoc zaczela sie dostawac do srodka. no i dziurki sie porobily w 3 miejscach, najwieksza srednicy 6 cm nawet. fuj. blaszka, szlifierka, migomacik, troche mastyki i bitexu i lala.
3. wymienialem filtr przeciwpylkowy. ten akurat egzemplarz powinien sie nazywac TWORCZOPYŁKOWY a nawet gorzej. lisci kupa, zoledzi, cuda.
4. i my preszesssss - tunning rozpoczety. bebenki i zaciski maja kolor krwisto czerwony. miod malina moim zdaniem. polecam.
PS. mam zdjatka wszystkiego , jak zgram z aparatu wysle
[ Dodano: 2006-06-04, 17:58 ]
a i jeszcze mam pytanko. zaczynam sie powoli rozgladac za radyjkiem. wiem jak ma wygladac, ale nie znam zadnych modeli co by sie o nie pytac. blaupunkt kiedys robil takie radyjka - cale czarne , matowe, bez wyswietlacza i "w miare plaskie" - tzn zeby przyciski nie wystawaly i generalnie ono ma miec plaski front. bez oblosci. widzialem kiedys takowe, ale na kasete byly. ktos z Was moze wie o czym mowie i moze mi jakiegos linka puscic?
Wysłany: 2006-06-05, 00:11
nie nie musi byc blaupunkt. mowie tylko ze cos na ksztalt, ze kiedys takie widzialem, cos jak seryjjnie montowane. ile kasy.....jak zwykle jak najtaniej i zeby dobrze gralo czyli absolutny max to 300 plnow. pewnie uzywane zakupie z volumena
Wysłany: 2006-06-05, 00:20
no to zostaje Ci albo używka, albo jakieś mnie firmowe. Mogę CI polecić z czytym sumieniem firmę LG. Kumpel ostatnio kupił za niecałe 700 zł radyjko LG, pełen wypas włącznie z elektryczną windą. Więc myślę, że jakis niższy model może byłby w zasięgu 300 plnów...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum