Silnik: 1,8 90KM B+G Pomógł: 158 razy Wiek: 43 Dołączył: 05 Mar 2006 Posty: 12924 Skąd: Łódź
Wysłany: 2008-01-30, 00:42 Allegrowi oszuści...
Postanowiłem napisać tego posta pod wpływem kolejnego oszusta z Allegro. Wylicytowałem za nie duże pieniądze aparacik cyfrowej ,który nial zachęcić moją Matule do przejścia na cyfraka, taki prosty aparacik na początek. Wedle opisu aparaty sprzedawane przez gościa o nazwie FHU_Danti są rewelacyjne i z gwarancją.
LINK DO AUKCJI
W razie jakby przerzucili aukcje do archiwum screen całości:
Pierwsza dziwna, rzecz, za wysyłkę paczki, która wazy 300 gramów (0,3 kg) zażądali 16 zł kosztów wysyłki. Myślałem, że wysyłają kurierem, ale gdzie tam, najtańsza paczka poczty polskiej, przycinają 100% na wysyłce, pierwsze nieuczciwe zagranie z ich strony. Na paczce jak wół napisane, że zapłacili za wysyłke 8 zł, skan dowodu nadania, gdzie wyraźnie widać, że zapłacili 8 zł:
Ale to nadal pikuś, zabieram się za rozpakowanie, zero zabezpieczeń, pudełko od aparatu po prostu owinięte czarnym stretchem, w środku kabel usb i aparat owinięty kawałkiem starej folii bąbelkowej (widać, że sporo już przeszła). Odwijam ta folię i ku moim oczom ukazuje sie aparacik w stanie totalnego rozkładu. Obudowa tak styrana, że w życiu nie widzieliście czegoś w tak złym stanie. Moja sonka, którą do niedawna używałem, ma 3 lata, noszona non stop w kieszeni i wygląda o niebo lepiej. Widać, że ktoś nieźle musiał ten aparat tyrać a po latach używania oddał do serwisu, zobaczcie fotki jak to wygląda, na obiektywie to chyba ktoś ostrzył noże, nie widziałem czegoś takiego w życiu:
Wkurzyłem sie nniesamowicie, ale ochłonąłem i próbuję dzwonić, a gdzie tam, ta firma to krzak jakiś, nikt nie odbiera telefonów. Po wysłaniu maila na drugi dzień otrzymuję odpowiedź, że mogłem nie kupować i że podali koszt wysyłki i koniec. moje kolejne maile, że to jest używane i zniszczone pozostają bez odpowiedzi.
W aukcji jak wól napisali, że towar nowy, nie używany i drobnym maczkiem:
Sprzęt poekspozycyjny, mozliwe drobne zarysowania otarcia itp.
Widziałem to na początku, zanim zalicytowałem, ale jak dla mnie sprzęt po ekspozycyjny to oznacza to samo co w Polsce, czyli parę rys a nie to co dostałem. Wedle opisu drobne ryski a w rzeczywistości totalna porażka co widac na fotach, które i tak nie oddają tego co sobą prezentuje ten nieszczęsny aparat.
TO nadal nie koniec niespodzianek. Aparat nie działa!!!! Nie da się go włączyć, ani na bateriach, próbowałem na Energizerach, Duracell a na koniec akumulatorkach 2000 MAH naładowanymi w pełni. Aparatu nie da sie włączyć.
Firma ta świadomie sprzedaje gówna, ściągane tirami z Niemiec z serwisów. Widać wyraźnie że jest to po serwisowe, na pudełku naklejki z rokiem 2005 z serwisów, nawet tego nie zdarli.
Także reasumując moi mili, omijajcie tego Allegrowicza dużym łukiem. Liczą na to że jak ktoś kupi coś taniego to oleje to i już. Ale znacie mnie, ja nie odpuszcze i nauczę oszusta życia, może przestanie okradać ludzi na kosztach wysyłki i lipnym towarze.
UWAŻAJCIE!!! FHU_Danti to gwarancja kłopotów i oszukanego towaru!!!
Postanowiłem to napisać żeby wszystkich przestrzec, bo wyobraźcie sobie jakby ktoś z Was zakupił powiedzmy kino domowe za tysiaka u tego gościa, to dopiero byłaby faza.
Kupuję na Allegro prawie wszystko i 99,9% moich zakupów było udanych. Również drogie rzeczy kupuję przez net i rzadko są problemy. Dlatego tez powinniśmy tępić takich allegrowiczów psujących handel internetowy. Proponuję aby każdy z Was wpisał sobie go na czarną listę dzięki czemu nigdy nie będzie musiał przezywać totalnego rozczarowania po otwarciu paczki.
No sprzęt nadaje sie na złom! Spyro pojedz z kolesiem jak z gównem , sporo ludzi przewalił. Ja to generalnie jak widzę że ktoś ma negatywy to odbijam , jak mi na czyms naprawdę zalezy to wtedy jak nie ma ich naprawde duzo to czytam za co ale ogolnie to staram sie to samo znalezc u kogos zaufanego.
Silnik: 1,8 90KM B+G Pomógł: 158 razy Wiek: 43 Dołączył: 05 Mar 2006 Posty: 12924 Skąd: Łódź
Wysłany: 2008-01-30, 01:12
Ja wiem, że to śmieszna kwota i gra nie warta świeczki, ale trzeba tępić takich ludzi. Niech handel w necie będzie pewny, a właśnie przez takich ludzi robi sie nieciekawie.
Ja tez staram sie omijac ludzi negami ale jak sie widzi ponad 5 tys komów to niby świadczy pozytywnie, ale jednak nie...
Narazie siedzę i piszę ta historie na różnych forach, ku przestrodze...
Wysłany: 2008-01-30, 13:17
heh, napisałem i wicie co odpisali? To co zawsze, że oni nie wchodzą między Allegrowiczów i nie zajmą żadnego stanowiska i żebym jak chce to poszedł na policję i tyle...
Wysłany: 2008-01-31, 21:13
Allegro to juz rekordy bije. Dzisiaj znalazłem aukcje gdzie gościu bez mojej wiedzy wrzucil zdjęcia mojej deski rozdzielczej, na fotkach był w dwóch miejscach link do strony www.vwvento.org. Napisałem do niego, stwierdził, że on w google je znalazł i nie wie o co mi chodzi, więc napisałem do Allegro, skoro tak zareagował. A wiecie co Allegro odpowiedziało:
Pragnę zaznaczyć, że w tego typu przypadkach opieramy się wyłącznie na dowodach jednoznacznie wskazujących na fakt, iż prawa autorskie danego Użytkownika zostały naruszone. W przypadku braku ewidentnych i niepozostawiających wątpliwości dowodów wskazujących właściciela praw danego opisu nie możemy podjąć odpowiednich działań.
Dobre, nie? Link do strony w dwóch miejscach zdjęcia nie jest dla adminów Allegro wystarczającym dowodem, że fota pochodzi z tej strony.
Pomógł: 11 razy Wiek: 43 Dołączył: 07 Mar 2006 Posty: 1539 Skąd: Jabłonna
Wysłany: 2008-01-31, 22:42
CH.... je , tam napisane jest ze gwarancje daja na 6 miesiecy. to w ten desen polec. ze nie dziala i chcesz go oddac na gwarancje. niech go naprawia. to ci pewno iny egzemplarz przysla. moze bedzie lepszy
Wysłany: 2008-02-01, 08:20
Tak mnie coś wzięło i napisałem maila do wszystkich, którzy wygrali tę aukcję, i wiecie co? na ponad 10 odpowiedzi jak narazie wszyscy mają to samo co ja, towar w stanie agonalnym i nie działa... Czyli ta nieszczęsna firma z tego żyje, sprzedając popsuty sprzęt i licząc że każdy oleje sprawę bo to tylko parędziesiąt zł.
Wysłany: 2008-02-01, 11:39
Może ta firma z tego żyje, bo tak sobie myślę, na samej wysyłce przycięli 100%, każdy odeśle towar i traci ta kasę, a wielu nie odeśle bo im wstyd że sie dali nabrać...
Mnie w ogóle te koszty przesyłki śmieszą i dziwią. Kiedyś zamawiałem jakąś część do samochodu, nie pamiętam już, ale chyba klameczkę do schowka i zaplaciłem za samą przesyłkę 6 zł - jakoś tak chyba. Zamawiałem też taką kasetę magnetofonową z kabelkiem, co mp3 można podłączyć - no ile to może ważyć: 100 gram? Za przesyłkę zaśpiewali 15 zł (przelewem na konto oczywiście). Prawie u większości sprzedających taka cena za przesyłkę. No dobra, niech mu będzie. teraz Książkę zamówiłem i za przesyłkę zaplaciłem 6 zł, a książka 10 razy cięższa od tej kasety czy klameczki. No po prostu czysty absurd z tymi kosztami przesyłki.
Wysłany: 2008-02-02, 21:47
Poprostu zarabiaja ludzie na tych kosztach przesyłki. TO sa tzw ukryte koszty, bo patrzysz że cos jest tanie ale za to na przesyłce sobie odbijają na maxa.
Firmy muszą doliczać VAT do wysyłek, czyli 22% do cen poczty, wiem, bo w firmie tak robimy, bo musimy, takie mamy Państwo, że poczta nie wiedziec czemu jest zwolniona z VATu przez co firmy musza go płacić gdy cos wysyłają, ale 22% to nie 100% czy 150% drożej. To czysta ściema.
Wysłany: 2008-02-04, 19:07
Kontynuuje dalej temat. Odesłałem to gó... dzisiaj napisałem maila kiedy w końcu oddadza mi kase i koleś odpowiedział:
termin realizacji reklamacji 14 dni roboczych !
Czujecie jakim trzeba być typem bezczelnym, Wysyłają nie działające gów... po czym jeszcze każą sobie 14 dni roboczych czekać...
Chyba naprawdę zbiorę jeszcze tych parę osób i złoże do prokuratury doniesienie o przestępstwie, myślę, czy nie wziąć adwokata i nie zrobić tym badziewiakom takiej jadki że zamkną tą swoją firemkę.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum