Wysłany: 2006-05-18, 13:03 POMOCY Cieknie płyn z przekładni kierowniczej
Mam vento 1,8 55kw, z 94 roku, ze wspomaganiem, noi mam problem ze cieknie mi płyn, i dokładnie niewiem skad, zdaje mi sie ze z tej gumowej osłony ale ciezko tam dotrzec, od razu mam pytanie czy podejdzie tam przekładnia od 2,0, czy trzeba wymieniac, cała moze ktos miał podobny problem
Silnik: ABA Pomógł: 21 razy Wiek: 47 Dołączył: 07 Mar 2006 Posty: 505 Skąd: Nowogard
Wysłany: 2006-05-18, 21:22
Wiem napewno ze od 2.0 masz takie same węże co w 1.8 ale czy przekładnia ta sama ? nie mam pojęcia . U mnie ciekło z węza , wymieniłem cały, składa się z częsci metalowej rurki i gumowego węza - ciekło na łączeniu metalu z gumą , od tej pory jest ok. Ale jesli chodzi o przekładnie myślę ze będzie to samo bo to jednak 1.8 i 2.0 ,miały wiele jednakowych częsci . Volkswagen tak robił . Jednak warto to jeszcze sprawdzić .
Silnik: 1,8 90KM B+G Pomógł: 158 razy Wiek: 43 Dołączył: 05 Mar 2006 Posty: 12924 Skąd: Łódź
Wysłany: 2006-05-18, 21:45
No więc muszę Cię amrtwić, jeśli cieknie ci płyn nie z węży to masz do zrobienia przekłądnie, już się rospisywałem o tym na forum, też to przechodziłem, używki bałem się kupić bo możesz trafić na taką samą jak swoja, albo będzie wyglądać OK a pojeździsz na niej pół roku, ja oddałem swoją do regeneracji i do tej pory (tfu tfu odpukać) nie mam żadnych problemów. Dali mi normalną gwarancję na to, zalali płynem Mobila i jest git. W sumie kosztowało to 500 albo 600 zł, nie pamiętam dokłądnie...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum