Wysłany: 2008-02-23, 15:36 Brak ciepłego powietrza w nawiewie - thermotronic
Witam! Ostatnio przestało mi lecieć ciepłe powietrze w kabinie. Mam thermotronic. Autko mam z 93r. z silnikiem 1.8 Dmuchawa i regulacja siły nawiewu działa, ale leci samo zimne powietrze. Rozebrałem po części panel od nawiewu i zauważyłem, że ten sterownik od odgrzewania ( ta mała czarna skrzynka ) mocno się nagrzewa. Jakie są najczęstsze powody takiego zachowania w Vento? Co mam wymienić lub naprawić ? Czy to nagrzewanie się sterownika jest normalną rzeczą? Przeczytałem wszystkie posty na forum, ale z przypadkiem jak mój się nie spotakłem. Proszę o pomoc
Silnik: 1,8 90KM B+G Pomógł: 158 razy Wiek: 43 Dołączył: 05 Mar 2006 Posty: 12924 Skąd: Łódź
Wysłany: 2008-02-23, 18:34
Po pierwsze o thermotronicu koledzy wielokrotnie już pisali, wystarczy użyć opcji szukaj na forum. Poza tym mała porada jest na stronie klubowej
http://www.vwvento.org/porady/thermo/
Panowie:) ale we wszystkich tamtych poruszanych tematach było przeważnie o czujniku temperatury kabiny. Ja mam inne objawy i dlatego założyłem ten temat. Wiem gdzie jest wyszukiwarka i jak z niej korzystać. Poza tym pisałem, że przeczytałem wszystkie możliwe posty na temat thermotronica na tym forum i nie znalazłem odpowiedzi na wszystkie moje pytania. Dlaczego macie w modzie tylko odsyłania ludzi do wyszukiwarki? Przecież to forum chyba powinno się wzbogacać w nowe treści i spostrzeżenia, a nie tylko bazować na tym co tam kiedyś zostało powiedziane i na pewno nie jest wszystkim w danym temacie. Pozdrawiam!
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum