Wysłany: 2008-03-14, 11:51 Problem z zapalaniem
witam wszystkich . mam vento 93 r i mam problem z zapalaniem silnika . gdy silnik jest zimny pali odrazu ale po jakichś 10 min gaśnie samoczynnie i nie można go powturnie zapalić trzeba odczekać kolejne 10 min i wtedy znów pali bez problemu .dodam że jest to silnik 1,6 B . prosze o pomoc bo u mnie w mieście żaden mechanik nic nie może o tym powiedzieć i nawet nie chcą się za naprawę brać. PROSZE!!!!!!
moj znajomy tak mial w ibizie a to przeciez ta sama grupa. okazalo sie ze pompa sie grzala i zle funkcjonowala, wymienil i jest ok. Jesli U Ciebie na drugiej ejst to samo to ja nie wiem
Wysłany: 2008-03-15, 07:05
filterki wymieniłem wczoraj na nowe(tzn filtr benzyny wymieniłem na orginalny a filtr powietrza na zamiennik bo nie mieli w sklepie orginalnego) i jak narazie to sięnic nie zmieniło tylko mój stan portfela .
filterki wymieniłem wczoraj na nowe(tzn filtr benzyny wymieniłem na orginalny a filtr powietrza na zamiennik bo nie mieli w sklepie orginalnego) i jak narazie to sięnic nie zmieniło tylko mój stan portfela .
Wywaliłeś stare filtry Jeśli nie to włóż je z powrotem najpierw jeden sprawdź czy bez zmian, potem drugi i to samo. Mogą być to filtry warto to sprawdzić. Ja miałem kiedyś taki przypadek że jak wymieniłem filtr powietrza to samochód głupiał wstawiłem stary oki, okazało się że stary miałem tak zafajdany a sam regulowałem gaz że jak dostał powietrza z nowego filtra to mu było za dużo i zdychał
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum