Silnik: PAROWY Pomógł: 10 razy Wiek: 49 Dołączył: 29 Mar 2008 Posty: 733 Skąd: POLSKA
Wysłany: 2008-04-04, 18:19 HAMULCE
witam wymieniłem nowe tarcze klocki i po jezdzie po miescie tarcze sa gorace czy to normalne jak sie czesto hamuje spawdzono gumowe przewody sa dobre serwo tez nie trzyma zaciski pracują prawidlowo
Silnik: 1.6 ABU Pomógł: 18 razy Wiek: 51 Dołączył: 05 Mar 2007 Posty: 1027 Skąd: Olsztyn
Wysłany: 2008-04-04, 18:33
Widzę, że jest ktoś z mojego rodzinnego miasta.
silverek napisał/a:
witam wymieniłem nowe tarcze klocki i po jezdzie po miescie tarcze sa gorace
To normalne, że są gorące. Jak to wszystko się ułoży tarcze do klocków, będzie hamował jak złoto. Dwa tygodnie temu też wymieniłem tarcze i klocki, u taty w garażu, w Iławie.
Pozdrawiam Ziomala.
Jasne, że normalna rzecz Nie raz już widziałem w różnych programach motoryzacyjnych np. Porsche z hamulcami ceramicznymi - jak z 200 km/h hamował, to aż prawie płomienie wydobywały się spod tarcz
Silnik: PAROWY Pomógł: 10 razy Wiek: 49 Dołączył: 29 Mar 2008 Posty: 733 Skąd: POLSKA
Wysłany: 2008-04-07, 09:47
ziomal mam jeszcze jedno pytanie mam zalany silnik olejem mineralnym CASTROL i w tym motorocie powiedzieli ze powinien byc półsyntetyk bo powinien byc ale jest jedno ale wiem ze po zmianie na pólsyntetyk wiem to od znajomego ze ta zamiana moze spowodowac przeciekanie uszczelek na silniku .I powiedział ze jak juz chodzi na mineralnym to niech tak zostanie juz
Silnik: 1.6 ABU Pomógł: 18 razy Wiek: 51 Dołączył: 05 Mar 2007 Posty: 1027 Skąd: Olsztyn
Wysłany: 2008-04-07, 10:13
Znajomy ma rację. Jednak motoszrot. możeszzalać pełnym syntetykiem ,ale tylko po remoncie silnika. Zalejesz teraz, to będzie Ci lało wszystkimi uszczelkami.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum