Wysłany: 2008-05-04, 16:33 Tylny zderzak, klapa i klamki przód
Pytanko mam do was:
1. Jak zdemontować klamki z drzwi przednich? przy wyjęciu ich pzreszkadza mi mechanizm od kluczyka:( z tylnymi nie było problemu
2. Jak zdemontować klape bagażnika? sa jakies problemy bo z tego co zauważyłem to będe mieć problem z centralnym.
3. Macie może jakieś zdjęcia jak krok po kroku zdjąć zderzak z tyłu?
Silnik: 1.8 ABS 66kW Pomógł: 10 razy Wiek: 38 Dołączył: 06 Mar 2006 Posty: 1375 Skąd: Leszno
Wysłany: 2008-05-05, 18:02
Cruss napisał/a:
3. Macie może jakieś zdjęcia jak krok po kroku zdjąć zderzak z tyłu?
zderzeak z tylu to odkrecasz najpierw kilka ( chyba 5 srob) od gory, jak otworzysz klape ( pod tymi plastikami sa) pozniej masz jeszcze chyba od spody z 3 sruby, no i sa dwa mocowania, ktore go trzymaja, zeby nie odstawal od tylnich nadkoli-takie blaszki i je odginasz.
reszty nigdy nie robilem...
_________________ VW jest bogiem, predkość nałogiem, życie zabawą jazda podstawą
Śruby od środka są, bo się do belki jakoś muszą trzymać, a z boku na takie zatrzaski jakby. Nie rozbierałem sam osobiście, ale przez chwilkę widziałem, jak zakłada zderzak, to właśnie od środka przykręcał i wsuwał w zatrzaski...
Silnik: 2E Pomógł: 78 razy Dołączył: 18 Mar 2007 Posty: 1173 Skąd: małopolska
Wysłany: 2008-08-09, 21:51
Bucus napisał/a:
Tylko gdzie są te śruby?
od góry zobaczysz po wyjęciu atrapy - są pod jej dolnym blaszanym paskiem.
Od dołu: nad kratkami w zderzaku. Oczywiście auta podnosić nie trzeba. Nie pamiętam czy jeszcze jakieś pod blendami koło kierunków nie trzymają
Silnik: 2E Pomógł: 78 razy Dołączył: 18 Mar 2007 Posty: 1173 Skąd: małopolska
Wysłany: 2010-05-22, 11:15
maly66542 napisał/a:
jak zdemontować wlew gazu?
od spodu, nakrętka centralna + od zewnątrz dwa wkręty na ogół zgnite już. Zakręć zawór na zbiorniku. Po wykręceniu wlewu zapmietaj kolejność jak ma co w środku (kulka, sprężyna i jak jest ona obrócona
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum