Nowy problem, tym razem pukanie dochodzące z tyłu pojazdu. Przy jeździe po asfalcie nie słychać, na gorszej drodze lub np przy wjeździe tyłem na niski krawężnik gdzieś z tyłu słychać stuknięcie. Gdzie szukać usterki? Tylna belka, mocowanie amorków>
Silnik: PAROWY Pomógł: 10 razy Wiek: 49 Dołączył: 29 Mar 2008 Posty: 733 Skąd: POLSKA
Wysłany: 2008-05-23, 20:46
najlepiej jechac na diagnostyke to sprawdza co puka ja bylem i mi powiedzieli co jest nie tak mialem juz calkowicie zerwane gumy na belce a amory byly ok 90% dociskaly kola do podloża i zadnego luzu
Ostatnio zmieniony przez silverek 2008-05-23, 20:46, w całości zmieniany 1 raz
Witam!
Też miałem identyczny problem z "pukaniem" z tyłu. Jakieś dwa tygodnie przed tym wymieniałem amortyzatory z tyłu więc nie mogły to byc one. Okazało się, że to tylko gumy... Najmniej kosztowna naprawa w moim Ventylku
Silnik: ... Pomógł: 302 razy Dołączył: 18 Mar 2006 Posty: 10606 Skąd: ...
Wysłany: 2008-07-19, 16:11
Andziula napisał/a:
Po prostu wypuść kobite z bagażnika...
He he he..coś w tym jest biorąc pod uwagę tytuł tematu (Pukanie z tyłu pojazdu)
kris46gx [Usunięty]
Wysłany: 2008-08-12, 19:31
Też mam problem pukającego tyłu. Tuleje nowe amory nowe,a pukanie mnie już dobija. Jakieś anomalia. Jak przejadę z 20 km pukanie cichnie???!!! O co tu chodzi?
Silnik: ... Pomógł: 302 razy Dołączył: 18 Mar 2006 Posty: 10606 Skąd: ...
Wysłany: 2008-08-13, 10:01
kris46gx napisał/a:
pukanie
Ale jakie to pukanie...metaliczne takie głuche dudniące
Najlepiej to rozbujaj konkretnie tył samochodu....i zobacz czy nic nie tłucze....poruszaj też mocno kołami bo może masz takie luzy na łożyskach i to się tłucze.....ale podstawa to porządek w bagażniku...tez kiedyś mi lewarek z mocowania spadł...trochę stukało...przejrzałem zawieszkę i nic...dopiero po jakims czasie jak bagażnik otworzyłem, okazało się o co biega...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum