Wysłany: 2008-07-30, 22:02 Wrzucanie biegów - niby dobrze a coś nie tak
Biegi wchodzą w swoje miejsce ale dźwignia zmiany biegów nie trzyma sie swojej pozycji.
Na luzie nie ma tego swojego sprężystego powrotu miedzy 3 i 4 bieg. Ktoś miał coś takiego?
A masz przy tym taki stukot metaliczny, jak zmieniasz bieg?
Zastosuj zestaw naprawczy drążka zmiany biegów, powinno pomóc. A dostaniesz go w każdym sklepie motoryzacyjnym. Zestaw ów składa się z paru plastikowych pierdółek.
Też o tym samym pomyślałem, tygrysisko, ale zapytałem się najpierw o ten stukot, bo Ty pisałeś, że tak właśnie miałeś, że uderzało o metal jak tej gumy nie było.
Silnik: ... Pomógł: 302 razy Dołączył: 18 Mar 2006 Posty: 10606 Skąd: ...
Wysłany: 2008-07-31, 11:45
sebastian napisał/a:
zapytałem się najpierw o ten stukot
Tak był stukot..szczególnie przy wrzucaniu 3 biegu słychać było metaliczny-lekko głuchawy odgłos...no i dźwignia miała duże skoki podczas wrzucania biegów....na szczęście do dzisiaj jest ok...
sebastian napisał/a:
uderzało o metal jak tej gumy nie było.
Proste i logiczne nie było gumy między stukającymi się metalami do tego dochodził spory luz...i wyszło tak jak wyszło
Ostatnio zmieniony przez Paweł J. 2008-07-31, 11:47, w całości zmieniany 1 raz
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum